torstai 8. huhtikuuta 2010

Askartelua

Nyt kun rapakelit alkoi, niin ulkona ei voi tokoilla pahemmin, koska Rippu ei suostu tekemään lätäköissä yhtään mitään. Tietkin oli loskaa täys vähän aikaa sitten, nyt ne on jo sulanu onneksi. Ite olin kipeä pari päivää, mutta onneksi on jo menossa ohi. Lekurissa käynti kerto, että on silmätulehdus. Vaan eiköhän se parane. (: Rimpulan ja Sissin juoksut alkoi, sen asian varmisti ystävällisesti naapurin jämttiuros Anselmi, joka murtautui häkistä ulos kolme kertaa eilisen aikana. Naapuri ei ite ollu paikalla, joten kävin paikkailemassa häkin ovea rautalangalla jos se vaikka pysyisi häkissä.
Eilen olin miekin aikaansaava. Koeviikon aikana jää aika paljon ylimääräistä aikaa jos lukee sen verran ku mie luen ja on lisäksi vielä kipeä. Niinpä tuli askarreltua tämmöset:
Ja päällä:
Valjaat tein mittailemalla koiraa ja kokeilemalla joka välissä päälle. Ohjeet tekemiseen otin täältä. Ne on Jekulle just sopivat. Ei purista eikä kiristä mistään, mutta ei ole löysätkään. Ja ainakin näiden sivujen ja tämän kuvan mukaan ihan just oikeankokoiset. Ajattelin, että valjaiden tekeminen olisi ollut vaikeampaa, kun sivuilla sanottiin, että valjaiden tekeminen itse on yllättävänkin haastavaa. Mutta ohjeiden mukaisethan näistä tuli. Valjaiden sininen osa on 2cm leveää nailonnauhaa ja pehmusteet harmaata fleeceä. Tarkoitus olisi väkertää vielä ainakin Sissille samanlaiset, kun Maija tahtoo meidän muorillekin punaharmaat valjaat... Voi sitten vedättää ihan järkevästi pyörääkin. Aiemmin näillä ei ole ollut vetovaljaita.

Tänään syötettiin koirille ja kissoille matolääkkeetkin. Jekkukin söi nakinpaloihin piilotetut matolääkkeet mukisematta, kun heittelin ne lattialle niin, että tuli Siirin kanssa vähän kilpailua. Ei voinu hidastella, kun hurja Siirihän olisi saattanu vaikka syödä ne namit nenän edestä. (; Yleensä Jekku on se nirsoin ja tarkin ruuastaan. Sissille matolääkkeet meni alas kevyesti, mutta yllättäen Rippu oli se joka sylkäisi pillerin pihalle. Sitten vain lääkettä uudestaan kitaan nakinpalasen sisällä. Meni sekin sitten. Tänään käytiin Jekun kanssa totuttelemassa valjaisiin. Vähän se niitä vierasti, mutta eiköhän tuo opi. Ulkoilutin skootteriakin ensimmäisen kerran tälle vuodelle. Huoltoon se joutaa ennen ku aion sillä lähteä kulkemaan tien päälle oikeasti...

Sissi-muorista vielä muutama kuva.
"Kyllä on tylsää, mitään ei tapahu ikinä."
"Yäähuoh."
"HAAAUKOUTOS."

Ja sitten yksi kuva Ripustakin, joka kysyy, että eikö sulla tosiaan ole järkevämpää tekemistä ku kuvata.

2 kommenttia:

  1. Vitsit noi valjaat on hienot! Sun pitäs kyl tehä Tuikellekki tommoset, kun ne sun antamat "oikeet" taitaa olla tuille vähän isot. :DD

    VastaaPoista