perjantai 9. tammikuuta 2015

Mökkeilyä pitkästä aikaa


Noniin, eiköhän tässä ole pidetty blogihiljaisuutta ihan riittävästi. Tietokoneella istuminen ei vaan ole oikein inspiroinut tässä viime aikoina, niin ei ole sitten tullut blogiakaan kirjoiteltua. Täällä nyt kumminkin taas ollaan. Uusivuosi meillä meni oikein leppoisasti, Tessu ei pelännyt raketteja ja mekin katottiin vain muiden raketteja. Uuden vuoden jälkeen lähdettiin käymään mökillä Siika-Kämässä, jossa me yhteen väliin melkein asuttiin, mutta jossa mie en ollut käynyt yli 1,5 vuoteen.

Oltiin mökillä tosiaan suunnilleen kolme päivää, loppiaiseen asti. Mökki sijaitsee ihan keskellä metsää järven rannalla, joten saatiin aivan rauhassa oleskella siellä. Tessu sai olla pihalla melkein niin paljon kuin mieli teki, ja tekihän se. Pakkasta oli -30 astetta, mutta meidän mörrikkä vaan nukkui tyytyväisenä lumihangessa kerällä. Jouduin ruualla houkuttelemaan sen sisälle. Varsinainen pakkasukko kyllä...

Vietettiin mökillä aikaa katsoen hiihdellen, katsellen Salaisia kansioita (X-Files), saunoen ja rentoutuen. Käytiin yksi lyhyempi ja yksi pidempi hiihtolenkki, pääosin tietysti umpihangessa, joten Tessulle tuli melkoinen hankitreeni. Oli se varsinkin sen pidemmän lenkin jälkeen aivan poikki. Yrittihän se kyllä jaksaa pitää vahtia ulkona, mutta pakotin sen sisälle ja se simahtikin moneksi tunniksi samantien.

Pakkasta oli tosiaan noin -25 astetta loppiaisaaton iltana ja loppiaisena, joten ei sitten enää viitsitty lähteä hiihtelemään, vaan kävin vaan räpsimässä Tessusta kuvia auringossa. Mökille lähdetään kyllä varmasti taas uudelleen, eikä pidetä mitään 1,5 vuoden mökkeilytaukoa... Kevättalvi auringossa kimaltavine hankineen on sitten ihanaa aikaa!

// Tessu on niin mulle tehty koira ja kaiken onnen kruunasti vielä se, kun eilen lenkille lähtiessä vastapäinen naapuri, joka pelkää koiria, kehui, ettei edes tiennyt tässä talossa olevan koiraa, kun Tessu on aina niin hiljaa. ♥ Hyvin kuulemma koulutettu, mutta kyllä voi koiraakin kehua, kun ei ole tarvinnut edes erityisesti kouluttaa olemaan yksin. Melkein täydellinen. ;)

1 kommentti:

  1. Oi miten kauniita pakkaspäivien kuvia! :)
    Juu kyllä sen huomaa, että on lappalaiset ihan tehty tommosia pakkasia varten. Meilläkin pojat ovat aina vaan ilosempia ja virkeempiä, mitä enempi pakkasta on.

    VastaaPoista