Hippusen Bakkasukko "Tessu"


Virallinen nimi: Hippusen Bakkasukko
Kutsumanimi: Tessu
Lempinimiä: Tepsu, Töpsy, Töpseli, Töpsykkäinen, Turrikka, Tikkutassu
Syntymäpäivä: 14.6.2014
Rotu: Suomenlapinkoira
Rekisterinumero: FI37256/14
Emä: Miskajasmin Pakkashelmi
Isä:  Kontioharjun Untavain
Kasvattaja: Johanna Kallioniemi, Hippusen
Omistaja: Elina Korva ja Henri Koivu

Tessu on vuoden ikäisenä melko itsenäinen, avoin ja vilkas luonne. Intoa, vauhtia ja energiaa löytyy vaikka muille jakaa, osa siitä riittää jo pikku hiljaa sellaiseen järkevään aivojen käyttöönkin, mitä ennen vuoden ikää kaipailtiin kovasti. Luoksetulot, seuraamiset ja monet arjen perusasiat alkaa olla jo aika hyvin kunnossa, joten elämä Tessun kanssa helpottuu koko ajan.

Pentuaikoina käytiin monet kerrat koirapuistoilemassa ja pentutreffeillä, mutta nykyään ne saa unohtaa jo siksikin, että egoa Tessulta löytyy enemmän kuin tarpeeksi. Narttuja Tessu rakastaa vähän liikaakin ja uroksia se ei juurikaan siedä - varsinkaan, jos ne on varustettu yhtä mahtavalla egolla kuin Tessu itse. Tessun koirakaverit rajoittuukin sitten tuttuihin koiriin, joita onneksi ympärillä riittää ihan mukavasti. Ihmisistä Tessu tykkää, etenkin lapsista se tykkää mahdottomasti, ja onnekseen osaa niiden kanssa käyttäytyäkin. Lapset saa Tessua rapsutella ja halailla, ja Tessu vain seisoskelee kiltisti paikallaan, tai korkeintaan yrittää antaa pari pusua ihailijoilleen.

Tessu arastelee kovia ääniä, kolinaa, kilinää ja pauketta - valitettavasti se on saanut kaiken lisäksi omistajakseen tällaisen tumpelon kuin minä, joten siedätystä kaikenlaista ryminää kohtaan tulee joka päivä. Sen vaikutuksesta ei sittten voikaan olla niin varma. Autoilu ei myöskään ole Tessun mieleen, koska sille tulee autossa huono olo.

Ääntään Tessu käyttää mielellään vahtimiseen ja leikkimiseen, mutta kotioloissa se on hyvin hiljainen ja rauhallinen koira. Yksinolokaan ei tälle itsenäiselle koiralle ole ikinä ollut mikään ongelma, mikä oli meille helpotus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti