lauantai 31. lokakuuta 2009

Yllättävän talvista

Viimekirjoituksesta on jo aikaa, silloin hiipi syksy hitaasti mutta varmasti ja lehdet punersi, lumi tuli kuitenkin pian ja nyt on jo lunta ihan valkoisenaan joka paikassa. Ensimmäisistä potkurikeleistäkin on jo nautittu, samoin tähtikirkkaista illoista ja pakkasista. Ripun juoksuistakin selvittiin onneksi kunnialla, mutta naapurin Anselmi murtautui häkistään useammankin kerran kosioretkilleen, Jekkukin onnistui raapimaan yhden oven pilalle... Tosin juoksujen jälkeen karkailu on käynyt hyvin toisinkin päin, Rippu ryntää Anselmin häkille oikein riemuissaan.

Kyllä Ripun ja Sissin kelpaa, kun kosija on kuitenkin näinkin komea mies. (;
Anselmin elämänasenne on ainakin loistava. Se on huoleton hulivili ja varsinainen veijari, johon ei voi olla ihastumatta. Aina se ryntää luokse yhtä nauravaisena ja hieman kouluttamattomana poikakultana se totta kai yrittää tunkea syliin asti, siitä voi tietysti seurata pieniä ongelmia kun kyseessä on kuitenkin noin 65-senttinen voimakas jämtti. Mutta jos hirvikoiraa tarvitsisin, niin kyllä se olisi jämtti, jotka niin luonteensa kuin ulkonäkönsäkin puolesta ovat varsin valloittavia.

Koulutusjutut me ollaan nyt jätetty vähän silleen, Ripun kanssa harjoiteltu sen verran, että se ei heittäydy aivan mahdottomaksi. Sissin kanssa käytiin muutamat kerrat lintumetsillä toteamassa vain se, että lintukoiraksi siitä ei enää ole. Niinpä meidän muoriska hoitaa hyvin vahtikoiran ja seurakoiran tehtävät. Sillä riittää edelleen vauhtia ja virtaa kaikennäköiseen toimintaa. Hyppyesteillä meidän muori on varsinainen vauhtihirmu.
Käytiin Lapinvaaran maisemissa taas lenkillä, Ripun ja Sissin kuvat on sieltä. Sieltä löytyy lunta jo melko paljonkin. Sissi-muoriska ja Rippana Reppana sai kyllä kahlata. Tässä vielä pari pääkuvaa meidän leideistä mummolan pihalla.
Joutsenetki on viettäny muutaman päivän meidän hiekkarannalla muuttomatkan varrella. Tämmösen kuvan (ja noin sata muuta...) niistä sain napattua.
Ja että meidän suuripienikoira egoileva jekutteleva Jekku ei jäisi täysin ilman huomiota niin pari kuvaa pojasta, joka sai kerrankin nauttia vapaudesta aivan tosissaan! Kuten kuvasta näkyy, niin lumi suli hetkeksi jo lähes kokonaan pois, mutta tällä hetkellä maa on jälleen valkoisenaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti