perjantai 29. lokakuuta 2010

Relsumia

Ollaan Rellan kanssa harjoiteltu seuraamisen alkeita ja paikalla pysymistäkin hieman. Seuraamisen idean Rella tajus aika nopsaan. Naksutin on varmasti yks kätevimpiä keksintöjä ikinä. En osaisi enää kouluttaakaan ilman sitä. Oppimisnopeus naksutinkoulutuksessa on aivan toista luokkaa kuin perinteisessä naksuttimettomassa koulutuksessa. Naksuttimella palkan saa niin paljon paremmin ajoitettua, että koira tajuaakin nopeammin, mitä siltä vaaditaan.

Paikallaoloa ollaan harjoiteltu jo ruoka-aikoina muutenkin, sitä ei erikseen tarvitse niinkään treenata. Rellan into rynnätä kupille syömään on niin hurja, että sen pitää istua kunnes annan sille luvan syödä, muuten se loikkisi jatkuvasti metrin korkuisia loikkia ja olisi äärettömän rasittava. Istumassa Rella pysyy jo suurin piirtein puoli minuuttia. Rella söisi kaiken mitää näkee, joten olen koittanut takoa sille päähän, että se ei saa syödä yhtään mitään ilman lupaa. Tämä on vielä erittäin vaiheessa... Vaikeaa!  Noutojuttuja ei olla harjoiteltu erityisesti, Rella tuo lelunsa, kengät, sukat ja kaiken muunkin aina jalkoihin ja kun vähän houkuttelee, käteen asti. :)

Käytiin kävelemässä toisella puolella jokea pyörätiellä. Siellä on huomattavasti parempi kouluttaa Rellaa toimimaan oikein autojen vilistessä ohi, kun varsinaiseen tiehen on vähän välimatkaa ja autojakin menee tiheämpään. Tänään saatiin myös vähän uutta haastetta kun yksi poika ajeli mopolla edes takaisin ohi. Se oli Rellasta vähän jännittävä, mutta kun pyysi Rellalta kontaktia aina mopon lähestyessä, sujui viides ohitus huomattavasti hienommin kuin ensimmäinen. Harjoitukset jatkuu!

Tuiken ja Rellan kuva © Saara K

2 kommenttia:

  1. Kaveri osti aikanaan labbiksen. Kasvattaja oli esittänyt arvoituksen: "Mitä eroa on labbiksella ja vessanpöntöllä?"

    Vastaus: Eihän se vessanpönttö sentään mitä tahansa niele. :)

    VastaaPoista
  2. On kyllä aika osuvasti sanottu. :D

    VastaaPoista