keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Vilinää

 Vauhtia riittää kun kissanpennutkin on keksineet verhot ja riehumisen. Onneksi ne sentään on tajunneet jo hiekkalaatikon hienouden ja käyvät siellä. Aku, Reino ja Kirppu vipeltää ympäri taloa vauhdilla. Siiri kerjää niille ruokaa minkä ehtii. Hieman rasittavaa sinänsä.
 Rellan kanssa ollaan treenailtu istumista, maahan menoa ja luoksetuloa, lelut se osaa tuoda käteen kun pyytää. Hihnassa käveleminen on vielä vähän hakusessa, kun ollaan pääasiassa lenkkeilty vapaana. Autojen kanssa se osaa toimia jo hyvin. Ihan aluksi autot oli pelottavia ja Rella juoksi niitä karkuun, sitten niistä tuli jahdattavia ja tänään harjoiteltiin sitä, että huomio pysyy minussa koko ajan vaikka auto menis ohi, oppi meni perille nopeasti ja lenkin loppupuolella hihnassakin osattiin kävellä jo yhtä hienosti kuin Rippu. Naapurin koiratarhan ohi Rella menee myös siivosti ja haukkuvista koirista suuremmin välittämättä. Rella on myös jo aika lailla sisäsiisti. Nopeasti se on kyllä oppinut. Autossa matkustaminen ja yksinolo sujuvat Relsulta myös ongelmitta. :)
Viikonloppuna mitattiin Rella, kokoa on tällä hetkellä noin 40cm ja painoa 10 kiloa eläinlääkärillä punnittuna. Rella rokotettiin viime viikolla ja eläinlääkäri arveli sen olevan sydäntensulattaja. Sitä se kyllä onkin. Rella ei ole oppinut kerjäämäänkään, kun kotona sille ei anneta pöydästä murustakaan vaikka se kuinka tuijottaisi. Mummolassa kielsin mummoa ruokkimasta Rellaa, mutta... Käänsin selkäni hetkeksi ja kun käännyin takaisin, Rella mussutti tyytyväisenä pullapalasta mummon jaloissa. Mummon kädet livahtivat selän taakse piiloon. En voinut oikein muuta kuin huokaista syvään, ei voi mitään! Mummon edessä on pakko nöyrtyä. :D

2 kommenttia:

  1. Nuo labbikset taitaa kyllä olla aika kiitollisia koulutettavia. Ihan kateellisena lueskelin noita sun juttuja. Hauskat nimet kissoilla! :D Reino on ihan suosikki!

    VastaaPoista
  2. Ainaki Rella on noin miljoona kertaa helpompi kouluttaa kuin Jekku. :D Motivointiongelmia ei ole ku lelut ja varsinki ruoka kelpaa aina palkkioksi, pelkällä kehullakin pääsee jo eteenpäin. :) Jekku taas on Jekku. Pikku jästipää, joka ei tosiaankaan pelkästä miellyttämisen ilosta tee mitään :D

    VastaaPoista