lauantai 4. tammikuuta 2014

Mätsärivuoden startti

Pitkästä aikaa taas blogiin kirjoittelua. Ei ole ollut oikein inspiraatiota kuvailemiseen, saatika kirjoittelemiseen. Joulu vietettiin Oikaraisella porukoilla koirien kanssa ja uudeksivuodeksi vein Rellan taas sinne. Julle sai olla uudenvuoden kaupungissa, kun sen mielestä raketeissa ei ollut mitään ihmeellistä. Kaupungissa paukkui kyllä huomattavasti enemmän kuin tuolla syrjässä :)

Mätsärivuosikin aloitettiin hallimätsärillä ja samalla Jullen ensimmäisellä mätsärillä ikinä. Meidän beaglen poikanen käyttäytyi odottamattoman hyvin, varsinkin kehässä. Reipashan se on kuin mahdoton ja kehässäkin tahtoi vauhtia piisata aika reippaasti. Tuomaria se ei kuitenkaan pussaillut kuoliaaksi tai oikeastaan edes yrittänyt, kun makupalat veivät huomion tuomarista mukavasti pois. Esiintyjänä siitä tulee varmaan kasvaessaan yhtä mainio kuin Ripusta. :) Samantyyppinen se on kyllä koulutettavana muutenkin energisyytensä, keskittymiskykynsä, intonsa ja ahneutensa puolesta.
Julle sai pentujen parikehässä sinisen nauhan, varmaankin siksi, kun sen näyttelyhihnassa käveleminen oli melkoista pomppimista verrattuna meidän pariin. Sininen nauhahan on kuitenkin kohtalaisen hyvin esiintyvälle koiralle aivan mainio juttu, kun sitten sinisten kehässä se sijoittuminen on paljon todennnäköisempää. Sinisten kehässä Julle seisoi oikein nätisti aluksi, loppua kohti alkoi kärsivällisyys loppua ja sen piti koittaa testata niitä kaikkia muitakin osaamiaan temppuja. Hihnassa kävely sen sijaan alkoi väsymisen seurauksena sujua. Onneksi poika kuitenkin malttoi niin kauan seistä, että jäljellä oli enää neljä koiraa ja sijoitus varma. Sijoitus oli Jullelle siis sinisten pentujen 4 ja ikää 6kk! Hieno alku Julliskan mätsäriuralle.
Rella oli vain katsojan roolissa, kun ilmoittautumismaksut oli kuitenkin aika korkeat. Hyvin käyttäytyi meidän pieni labbisneitikin, joka on parantunut steriloinnista aivan täysin ja on ollut taas porukoilla lihomassa... Pitää varmaan huomenna hakea Relppis kotiin taas, vaikka se olisikin varmaan onnellisempi maalla kuin kaupungissa.

4 kommenttia:

 1. Miksiköhän tämän postauksen kuvat ei näy ollenkaan? :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt näkyvät. Oli unohtunut väärä osoite, kun siirsin kokonaisen kansion tuolta paikasta, missä mulla kuvat on. :)

   Poista
 2. Pakko kyllä kommentoida, aivan ihania kuvia koko blogissa! Jään kyllä anona seurailemaan. :) Oletteko ajatelleet käyttää Jullea jänismetsällä? Itsellä kaksi beaglea uros ja narttu (1v 7kk), näyttelyharrastuksen aloitin vastikään ja metsällä ovat käyneet pennusta alkaen tiiviisti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, mukava saada kommenttia!

   Ollaan ajateltu käyttää Jullea jänismetsällä. Nyt viime syksynä se oli vielä niin pieni, että ei kauhean kauas lähtenyt jaloista pyörimästä ja toisekseen tahtoi olla aina liikaa koiria metsässä matkassa, että sitä kiinnostusta hajuihin olisi kummemmin tullut... Ensi syksynä sitten yritetään ihan tosissaan aloitella jäniksen metsästystä. Saa nähdä koska lähtee ensimmäisen kerran jäniksen perään. :) Alkaa olla pikku hiljaa huomattavasti enemmän kiinnostunut hajuista ja lähtee seikkailemaan jo paljon kauemmas yksinäänkin.

   Jos se yhtään vanhempiinsa tulee, niin kyllä se todennäköisesti ennemmin tai myöhemmin lähtee. :) Näyttelyihin mennään myös, kunhan ikää on tarpeeksi ja tulee sopiva näyttely eteen.

   Poista