sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Lihava ja onnellinen

Parempi elää hieman lihavana ja onnellisena maalla, kuin hoikkana ja onnettomana kaupungissa. Sitä mieltä taitaa olla ainaki Relppis. Käytiin juhannuspäivänä Rellan kanssa kiertelemässä suht pitkä lenkki Jokkavaarassa - pitkästä aikaa. Ulkoilutin siinä samalla kameraa. Juhannusaattona käytiin Lapinvaarassa, mutta sieltä ei kuvia tullutkaan, kun kamerasta loppui vaihteeksi akku. Jokkavaarassa räpsin kuitenkin muutamia kuvia tästä Löllykästä.

Rella on toiminut äidin ja siskojen lenkittäjänä ja isän kalakaverina. Se mm. seuraa isää kuin hai laivaa ympäriinsä ja on kaverina joka paikassa melkein rasittavuuteen asti. Kalakaverinahan Rella on mainio, kun se napottaa vaan veneen päässä painona ja haistelee tuulia. Ja tutkii tietysti jokaisen saadun kalan hyvin tarkasti.


2 kommenttia:

 1. Minusta on jotenkin nurinkurista laittaa vastakkain lihavuus ja laihuus sekä kaupungissa tai maaseudulla eläminen puhutaan koiran onnellisuudesta. Miksi Rella ei voisi olla normaalipainoinen ja onnellinen ihan sama missä se on?

  Sääli, että noin nätti koira on päästetty lihomaan, siihen nähden miten helppoa koiran laihduttaminen ja normaalipainoisena pitäminen oikeasti olisi. Eihän se koira itse sitä ruokamääräänsä säätele vaan ihmiset.

  Tästä postauksesta tulee mieleen että haetaan puhdasta omatuntoa kun on jätetty vanhenpien hoitoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieman kärjistettynä tarkoitin. Onhan hoikka, normaalipainoinen koira aina terveempi ja onnellisempi, mutta taatusti pieni ylipaino on vähemmän paha kuin jatkuvasti stressaantunut koira. :)

   Ja kyllä vanhemmat ja siskot yrittää tehdä tuon hoikistumisen eteen töitä, mutta pikku hiljaa hyvä tulee. Hälinästä, ihmisistä, yksinolosta kaupungissa ja muista koirista stressaava koira ei ole onnellinen kaupungissa. Ikävä kyllä. :) Sille en pysty mitään. Ja jos sille on hyvä, välittävä ja huolehtiva koti maalla tutuissa rauhallisemmissa ympyröissä, niin ehdottomasti sen on parempi olla siellä, vaikka se toistaiseksi on hieman pulska. Jos koiran vatsa on jatkuvasti ripulilla, se on hermostunut eikä osaa edes nukkua tai rauhoittua kaupungissa, niin ei sen paikka kaupungissa silloin ole.

   Ehkä siinä selityksessä alkuun oli hieman paremman omatunnon hakemistakin, mutta kyllä vanhemmat ja siskot sen kanssa touhuaa niin paljon, että ei mitään puhdasta omatuntoa tarvi edes yrittää etsiä. :) Se saa juosta vapaana, uida paljon, lenkkeillä metsässä, leikkiä koirakaverin ja kissojen kanssa, olla kaverina siskon juoksulenkeillä ja junnuhandler-kaverina. Tuskin se kaipaa kaupunkiin. ;)

   Poista