torstai 29. huhtikuuta 2010

Kevättä

Jekku haikailee Ripun perään. Se niin tykkäis sakemanni-labradori-karhukoira-apso-sekoituksesta. Jekun mielestä sellaset pennut olisi jotain niin ihanaa. Myös pystykorva-apso pennut kelpais Jekulle (naapurin pystykorva-neidin kanssa). Jekku ei syö eikä nuku. Yöt se kuljettelee sukkia ja kenkiä ympäri taloa lähinnä isän ja minun sänkyjen viereen, että jokos lähdettäisiin pihalle.
Jäät lähtee. Se jos mikä on kevättä! Lossilta jäät lähtee yleensä vappuna, Körkönperältä vähän aikaisemmin. Aikataulussa ollaan.
Joutsenet (ja muutkin lintupariskunnat) tulee pelloille syntyneisiin lammikoihin. Upeita lintuja!
Herra ja rouva Heinäsorsa.
Sama Heinäsorsa-pariskunta uudestaan
Pari telkkää (?)
Rva Urpiainen kumppaneineen pyörii pihalla syömässä viimeisiä auringonkukansiemeniä

Näyttelykausi alkaa! Pellon näyttelyn numerolappu tuli. Apsoja Pellossa on 8. Saapa nähdä ketä siellä tänä vuonna on. (: Suunnitelmissa olisi leikata Jekulta turkki tuon näyttelyn jälkeen, mutta toisaalta turkinlaatu on parantunu niin paljon tässä vuoden aikana, että hieman mietityttää. Toinen on se, että sitten ei olis näyttelykaveria ja joutus taas vain kuvailemaan aina. Siitä en tiedä, tuleeko tuo koskaan EH:ta parempaa saamaan (purenta), mutta onhan siellä näyttelyissä kiva käydä... Toisaalta Jeksun kans kuljetaan metsässä, joella, mutaisilla joen rannoilla, hiekkarannoilla, uimassa ja vähän joka paikassa ja senkin olisi mukavampi olla, kun saisi juoksennella miten tahtoo ilman että jatkuvasti pitää metsässäkin selvitellä risuja turkista. Eikä mutakoitakaan tarvisi niin varoa, kun lyhytturkkisena sen voisi huljuttaa joessa puhtaammaksi ja se myös kuivuisi nopeammin. Vaikeaa on. Pitää vielä miettiä asiaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti