tiistai 1. maaliskuuta 2011

Torniota ja (rääpäleen) koirakavereita

Wihii!! Kivaa olla kääpiö!
Tapahtumarikas viikonloppu takana! Rella sai uuden koirakaverin Kirasta, jossa on 75% labradorinnoutajaa ja 25% sileäkarvaistanoutajaa. Kira on Rellaa kuukauden verran vanhempi, serkkujeni koira. Ihana, hassu, vilkas ja tottelevainen tapaus. Kira on Rellaa kutakuinkin puolet leveämpi ja noin 5cm korkeampi, josta päästäänkin aiheeseen...

Eli, käytiin näyttelyssä ja totesin, että 7kk ikäinen Rella on huomattavasti muita labbiksia pienempi. Mittailtuani sen, huomasin, että en mitenkään väärässä ollut. Mittailun tuloksena oli 48cm, sen korkeuden napero on saavuttanut ehkä juuri ja juuri. Painoa on jotain 20kg, eli pikkunen neiti on muutenkin. Saa nähdä jääkö tuo tuollaiseksi "taskukokoiseksi" labbikseksi vai kasvaako vielä... Näyttää kyllä pahasti siltä, että kohta saattaa alkaa juoksut, joten kasvua ei välttämättä ole enää tiedossa sitä tarvittavaa 6cm.

Torniossa Rella käyttäyty jo tosi hienosti, ei riekkunut erityisemmin ja osasi olla koiriksi. Oon tosi ylpeä minun pienestä (niinpä...)! Automatkatkin sujui rutiinilla, molempiin suuntiin mennessä Rella vaan nukkui. Uusia kavereitakin Rella sai ja erityisen tyytyväisiä mie ja Anni oltiin siihen, että Peppi ja Rella tuli toimeen aivan hyvin. Osansa siihen oli ehkä Rellan käytöksellä - se kun kierii maassa aina kun vanhempi koira vähänkin antaa aihetta.
Netta: "Nyt puraisen sinua hännästä!"
Rella: "Minun häntäänhän ei luvatta kosketa, sitä kadut vielä syvästi!"
Nähtiin myös Lindaa ja Nettaa pitkästä aikaa. Netta pisti penikat (Kiran ja Rellan) aluksi järjestykseen, mutta paini ainakin Rellan kanssa lopulta ihan täysillä. Kira on vähän tottumaton muihin koiriin, joten se ei oikein osannut suhtautua Nettaan, mutta koirien kanssa olemista Kira tulikin opiskelemaan. Liiasta riehumisesta seurauksena oli Wanhalta ja Wiisaalta pikkuinen ärähdys, joka rauhoitti tilanteen ihmeesti. Positiivista oli huomata, että Rella osasi mummolassa rauhoittua hienosti vaikka sisällä oli myös vähemmän rauhallisesti käyttäytyvä Kira ja pöydän alla kuorsaava Netta. Ehkä se on seurausta siitä, että Rellan kanssa on käyty mätsärissä, agility-, toko- ja pk-kisoissa sekä muutenkin kaupungilla pyörimässä ihmisten ilmoilla. Mummolassakin aikaa on tietenkin vietetty myös runsaasti ja aina on vaadittu rauhallista käytöstä.
Kira
Myös lenkillä käyttäydytään jo oikein nätisti eikä siltatyömaan työmiehet aiheuta hepulikohtausta, että sinne on päästävä tutustumaan. Ehei, neiti on oikein kiltisti eikä ole huomaavinaankaan työmiehiä. Kiitosta "pennun" hyvästä käyttäytymisestä on tullut myös työmiehiltä, jotka muistaa aina huudella, että onpas se pentu oppinut. Niin minustakin vaikuttaa oikein hyvältä.

Rääpäle mikä rääpäle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti