sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Erinomaisia labradoreja

Käytiin Oulussa labradorien erikoisnäyttelyssä Nellan ja Rellan kanssa. Tuomarina siellä oli brittiläinen miestuomari, Maurice Givan. Molemmille koirille irtosi tältä tuomarilta erinomainen hyvällä arvostelulla. Tuomarin koirankäsittelyssä olisi kyllä ollut toivomisen varaa. En voi käsittää sitä, että tuomari hyökkää tutkimaan koiraa aivan yllättäen kumartumalla sen ylle - rohkeampikin koira siinä säikähtää. Nellakaan ei sellaisesta tykännyt ollenkaan, vaan väisti heti alta pois. Tuomari nappasi sitä niskasta kiinni katsoakseen hampaat ja veti hännästä, että sai hännän tunnusteltua läpi ja sama monen muunkin koiran kohdalla... Voi vaan miettiä, että mitä koira tykkää seuraavassa näyttelyssä siitä, kun tuomari tulee tutkimaan.

Ehdin jo miettiä, että uskallanko viedä Rellaa ollenkaan kehään, kun se pelkää tuomareita jo ennestäänkin. Rella ei tällä kertaa pelännyt, kun tuomari oli kai jo huomannut tekevänsä jotain väärin ja tuli vähän nätimmin luokse, lisäksi mie ite lässytin Rellalle ja kuiskailin sille, että "kuka sieltä tulee, kuka?!" eikä sitten tullut niin yllättäen Rellalle.

Seuraavat näyttelyt onkin sitten ensi keväänä, huhti-toukokuussa... Joten on ainakin aikaa kasvaa, kehittyä ja harjoitella näyttelyjuttuja ja kaikkea muutakin. Nyt sitten pistetään Rellakin laihdutuskuurille, pari ylimääräistä kiloa saattaa olla kesän jäljiltä (näyttelykaudelta) ja ruvetaan taas tokoilemaan ahkerammin. ;)

Nellan arvostelu: "Lovely eye colour. Pleasing head. Excellent reach of neck. Good depth of chest. Excellent bone. Good turn of stifle. Not in best jacket. Moves well." eli suomeksi "Ihana silmien väri. Miellyttävä pää. Erinomainen kaula. Hyvä rinnan syvyys. Erinomainen luusto. Hyvät kulmaukset. Ei parhaassa turkissa. Liikkuu hyvin."


Rellan arvostelu: "Lovely eye colour. Feminine expression. Well placed ears. Correct muzzle length. Clean neck. Well placed shoulders. Level topline. Deep in chest. Moved well." eli suomeksi "Ihana silmien väri. Feminiininen ilme. Hyvin asettuneet korvat. Oikea kuonon pituus. Puhdas kaula. Hyvin kulmautunut. Suora ylälinja. Syvä rintakehä. Liikkuu hyvin."Tuli samalla reissulla käytyä mökillä ja Oulussa muuten vaan kiertelemässä Verkkokauppa.comissa ja Biltemassa. Verkkokauppa.comista tarttui mukaan kameraan uusi vara-akku ja kameralaukku, johon myös Sigman objektiivi ja kaikki muut kamerahärpäkkeet mahtuu. Tuli hypisteltyä Tamronin lyhyttä objektiiviakin, joten sellainen täytyy varmaan piakkoin hankkia, kun tuo vanha lyhyt objektiivi ei oikeastaan enää toimi... Kaikkea muutakin kivaa siellä oli kyllä, mutta ehkä ihan kaikkea ei voi saada!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti