maanantai 9. joulukuuta 2013

Nyt tarkenee beagle pakkasella

Neuloin Jullelle villapaidan. Nyt tarkenee! Aamulla mittari näytti -27 astetta, tai jotain sinne päin ja kun lähdettiin lenkille ja laitoin Jullelle takin päälle, niin hytisihän se edelleen. Ei ollut mistään tarkenemisesta puhettakaan, beaglen poikanen hytisi ja värisi ja nosteli tassuja vuorotellen ilmaan. Kotiinkin oli ihan hirmuinen hoppu, kun paleli niin mahdottomasti. Olin jo ostanut langat valmiiksi, että neulon tuolle villapaidan, kunhan jaksan. Tänään sitten lenkiltä tullessa päätin, että neulottava se on. Ei tuollaista hytinää kestä katsella kukaan!

Beaglen poikanen sai sitten villapaidan, joka valmistui noin 6 tunnissa tällaiselta ihmiseltä, joka innostuu neulomisesta aina hyvin hetkellisesti kerran vuodessa ja saa yhdet villasukat valmiiksi parin talven aikana. ;) Aloitin neulomisen tällä ohjeella, mutta kun ohje oli mulle ihan liian vaikeaselkoinen, löysin helpomman ohjeen, joka löytyy täältä. Lankana on Novitan Kelo, jotka vaatii puikkokoon 8. Eli paksua lankaahan tuo on ja valmista tulee nopeasti. ;) Lankaa tuohon villapaitaan meni pikkuisen päälle yksi kerä eli noin 100g. Jullen selän pituus on noin 42cm ja rinnanympärys 54cm.

Täytyy varmaan käydä hamstraamassa tuota Eurokankaan alennuksesta vielä pari kerää, kun tykkään tuosta langasta niin paljon (neuloin siitä viime talvena parit vanttuut). Vois sitten tehdä Jullelle vaikka toisenkin villapaidan, vaikka vihreänä ja vähän enemmän ajatuksen kanssa. Jos vaikka jotain kuviotakin saisi seuraavaksi aikaiseksi, tuohon selkäosaan voisi nimittäin taiteilla vaikka mitä!

Käytiin testaamassa villapaita nyt iltasella niin, että laitoin villapaidan päälle vielä sen takin, jolla tuo ei tarennut. Ei tarvinu enää tassuja nostella eikä tärissyt kylmästäkään enää yhtään. Kyllä kannatti nähdä vähän vaivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti