perjantai 6. joulukuuta 2013

Rellan sterilointi

Rella on potilaana taas. Tällä kertaa tosin tarkoituksella eli leikkauksen takia. Sain pari viikkoa sitten lopultakin aikaiseksi varata sille ajan sterilointiin, joka sitten tapahtui eilen aamupäivällä. Leikkaus sujui hyvin ja haettiin koira eläinlääkäriltä pois 2,5h päästä siitä, kun olin sen sinne jättänyt nukkumaan. Silloinkin sen sai vielä tosissaan herätellä ja hoippuen se käveli autolle. Ilta meni hieman kitistessä ja ilmeisesti olo oli aika kurja.

Julle oli melko huolissaan kaverista, kun se käyttäytyi niin hassusti ja nukkui ihan liikaa. Suorastaan vahti sitä ja kävi välillä tökkimässä kuonolla. Sidoin Jullen sitten itseeni kiinni joksikin aikaa, kun eihän siitä mitään tule, kun toinen käy koko ajan härkkimässä nukkuvaa reppanaa.

Eilinen meni kuitenkin kohtuu rauhallisissa merkeissä. Tuo tötterö on Rellan mielestä tosi ikävä päässä, kun sen kanssa törmäilee joka paikkaan. Eilen käytin Rellan pari kertaa pihalla, pissalla se kävikin. Illalla nukutuslääkkeen vaikutus alkoi ilmeisesti loppua ja koira meni aika levottomaksi. Kuljaili vain ympäriinsä.

Illalla laitettiin nukkumaan noin 11 aikaan, Rella rauhoittui nukkumaan ihan kohtuu hyvin, mutta yhden aikaan yöllä heräsin siihen, kun se kolisteli tötterön kanssa vähän joka paikkaan ja läähätti levottomana. Menin sitten itse nukkumaan sen kanssa olohuoneeseen, kun siellä on vähän viileämpää ja enemmän tilaa liikkua tötterö päässä. Ei tosiaan turhaa varoiteltu siitä, että ensimmäinen yö leikkauksen jälkeen on levoton.

Aamulla Rella oli jo paljon pirteämpi ja etenkin kipulääkkeen antamisen jälkeen se virkistyi kummasti. Ulkona käytiin vähän kauempana kävelemässä, vaikkakin hidasta tahtia. Sisälle tullessa se yritti Jullen kanssa riehumista, joka täytyi kyllä lopettaa heti alkuunsa. Sen jälkeen meidän leikkauspotilas pomppasikin nojatuoliin nukkumaan ennen kuin ehdittiin huomatakaan ja päästi tyytyväiseen örinän, kun löysi vihdoinkin mieleisen nukkumapaikan. ;)

Haava ei ole vuotanut yhtään mitään, ei edes nestettä ja kipulääkekin näemmä toimii hyvin, joten nyt toivotaan vain, ettei tuo haava alakaan vuotamaan ja se paranee kunnolla. Tällä hetkellä näyttää hyvältä. Kunhan Rella vain jaksaa pönttöpäistä elämää 10 päivän ajan ja tuo kurja yliaktiivinen beaglen poikanen malttaa olla riehumatta jatkuvasti....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti