sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kaksin kappalein kysymyshaastetta

Kai tässä nyt täytyy tämä haaste tehdä, kun niitä kerran tuli ihan kaksin kappalein. :) Kiitos vain haasteista Nath ja Aino.
"Liebster Awardin idea on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle."
Säännöt:
1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille.

Nathin kysymykset:
1. Mitkä asiat tekevät sinut onnelliseksi juuri nyt? 
Tällä hetkellä minut tekee onnelliseksi jouluntulo, lumi ja talvi. Rakastan talvea ja lunta, joulusta nyt puhumattakaan. :) Myös elämä yleensä tuntuu tällä hetkellä siltä, että kaikki on tosi hyvin. Henkan kanssa lähti viides yhteinen vuosi käyntiin ja ollaan edelleen tosi onnellisia yhdessä. Tessu on ihana ja sekin alkaa pikku hiljaa kasvaa isoksi pojaksi, eikä vouhota enää ihan niin paljoa kuin nuorempana. Hyvin menee, mutta antaa mennä. :)

2. Miten vietät koiratonta vapaa-aikaa?
Mitä on koiraton vapaa-aika? Oikeasti, en poistu kotoa mihinkään ilman koiraa ellen mene kaupungille tai kirppareita kiertelemään... Lukemista, bloggailua, pienimuotoista sukututkimusta ja muuta sellaista teen kotona toki ilman koiraa, mutta muuta vapaa-aikaa ei kyllä ole.

3. Onko koirahistoriassasi jokin tapahtuma, joka vaikuttaa elämääsi yhä tai jonka haluaisit muuttaa?
Jullen kanssa yksinolo meni aivan miten sattui alusta pitäen. En olisi ikimaailmassa halunnut luopua siitä koirasta, mutta eroahdistus kasvoi kerrostalossa ihan jäätävän suureksi eikä meillä ollut taitoa tai kykyä opettaa sitä olemaan yksin. Omakotitalossa ja toisen koiran kaverina se nimittäin pärjäsi silloin, ja pärjää nykyäänkin loistavasti yksin. Jouduttiin kuitenkin pari vuotta sitten luopumaan ensin Rellasta sen stressaamisen takia ja sitten heti perään Jullesta. En osaa sanoa, johtuiko Jullen eroahdistus Rellan vaikeudesta sopeutua kerrostaloon vai päinvastoin. Kuitenkaan kumpikaan ei kaupunkiin sopeutunut.

Eroahdistuksen takia pelkään koiran, erityisesti beaglen, ottamista, vaikka Tessun kanssa onkin yksinolo sujunut hyvin alusta asti. Haluttaisiin tulevaisuudessa kovasti uusi beagle ajokoiraksi, mutta ehkä sen aika on sitten omakotitaloaikoina... Tai sitten otetaan jotain muuta rotua oleva ajokoira.

4. Ihailetko jotain julkisuuden henkilöä?
En oikeastaan.

5. Onko jokin koiristasi ollut ns. elämäsi koira, miksi?
Rella. Se on minun kultainen palleroinen, kuin ihmisen mieli ja ajatus. Se on luonteeltaan hyvin paljon samanlainen kuin itse olen, jos niin voi sanoa... Kaupunkiin ei vaan sekään sopeutunut millään. Rippukin on omalla tavallaan todella tärkeä, se opetti niin uskomattoman määrän asioita, mutta kyllä Rella on se minun elämän koira, ainakin tällä hetkellä ajateltuna.

6. Uskotko yliluonnolliseen?
Kyllä jollain tavalla. Tuntuu ehkä jotenkin lohduttavaltakin ajatella, että on olemassa yliluonnollisia asioita, joita ei vaan voi selittää.

7. Mistä esineestä et voisi luopua?
Puhelin? En tiedä, toisaalta voisi olla helpottavaakin olla ilman sitä, mutta ehkä se on puhelin.

8. Elämäsi tärkein ohjenuora, johon tartut vaikeissa tilanteissa?
Se mikä ei tapa, vahvistaa. Toisin sanoen, vaikeat tilanteet elämässä yleensä opettaa jotain, jonka kautta voi tulla vahvemmaksi ja oppia selviämään paremmin erilaisista elämän haasteista.

9. Onko sinulla haaverotua, jollaista et kuitenkaan voi ottaa, koska ko. rotuinen koira ei sovi sinulle esim. luonteensa tai vaatimiensa resurssien puolesta?
Tällä hetkellä se on lhasa apso. Tulevaisuus näyttäisi siltä, että reissutyöt tulee jatkumaan, joten en todellakaan voi ottaa melkoista turkinhoitoa vaativaa apsoa, vaikka sellainen ihana olisikin. Myös saksanpaimenkoira on upea, mutta ei todellakaan mulle sopiva koira. Mulla ei ole riittävästi aikaa tai intoa tehdä niin paljon, kuin sellainen koira vaatisi.

10. Mikä oli lapsuutesi haaveammatti?
Lastenhoitaja. Voisi varmaan olla edelleenkin ihan hyvä ammatti, koska pidän lapsista vieläkin ja se kyllä kiinnostaa. Sellaiseksi opiskelemaan pääseminen onkin sitten toinen juttu. ;)

11. Onko jokin arkipäiväinen taito, jota et hallitse, mutta jonka haluaisit oppia?
Tavaroiden paikalleen laittaminen - en tajua, kuinka vaikeaa se voi olla.... :D Olisi kiva osata myös esim. vaihtaa autoon öljyt.

Ainon kysymykset:
1. Jos lemmikkisi olisi pelihahmo missä tahansa pelissä, oli se sitten League of Legends -champion tai Tera-hahmo - saat ihan itse päättää, millainen se olisi? Millaisia erityistaitoja sillä olisi, millainen ulkonäkö, olisiko se lajiltaan koira, vai kenties jokin muu eläinlaji? Ei tarvitse tietää pelaamisesta mitään, mielukuvitus kunniaan! 
Varmaan Tessu kaiken egonsa kanssa olisi joku supersankari, tai sitten se pahis. :D Koska se on pieni lapikas, niin sen superkyky voisi olla muuttua suureksi ja oikein vahvaksi.

2. Entä millainen lemmikkisi olisi ihmisenä? 
Erinomaisen hyvällä ja voimakkaalla temperamentilla varustettu naistennaurattaja. Melkoisen ad/hd-tyyppi varsinkin porukassa, yksinään sitten sellainen rauhallisempi, kiltimpi ja kunnollisempi henkilö. Tiedättehän ne porukan kovikset... ;)


3. Missä koira-asiassa koet kehittyneesi eniten viimeisen kolmen vuoden aikana? 
Olen oppinut tietämään omien taitojeni ja kykyjeni rajat, sen millaisen koiran kanssa pärjään ja millaisen kanssa en. Minusta ei esimerkiksi ole todellakaan ravaamaan kaikenmaailman treeneissä, koska olen melkoinen kotikissa. Sen sijaan viihdyn lenkkeilemässä, tykkään rapsutella koiria sohvannurkassa, puunata turkkia ja jäniksen metsästys ajokoiran kanssa on minusta melkoisen jännää puuhaa. Olen myös oppinut, että erilaiset koirat vaatii erilaisia tapoja lähestyä asiaa. Kaikki koirat ei opi yhdellä tavalla, vaan polkupyörän tosiaankin joutuu keksimään aina uudestaan.

4. Jos sinun tulisi lopettaa kaikki koiraharrastuslajit yhtä lukuunottamatta, minkä jättäisit jäljelle?
En harrasta muuta kuin näyttelyitä ja mätsäreitä, joten näytelmähommat tietysti jättäisin.

5. Paljonko rahaa on ok käyttää kuukaudessa koiraharrastuksiin ja koiran hyvinvointiin? Lukuunottamatta esim. akuutteja eläinlääkärireissuja. 
20-40e/kk. En itse harrasta mitään erityistä, joten mihinkään hallimaksuihin tai muihin ei mene rahaa. Käytän Tessua sillon tällöin näyttelyissä ja mätsäreissä, ja se itsehän on tyytyväinen, kun kuppiin tulee pari kertaa päivässä hyvää ruokaa, ja pääsee lenkille.

6. Jos saisit ottaa minkä tahansa värisen koiran (tai muun lemmikin), minkä värinen se olisi? 
Punasoopeli eli sellainen punaruskea. Erityisesti apsolla ja tipsulla se näyttää tosi hyvältä. Jos saksanpaimenkoiran joskus ottaisin, haluaisin mustan. Lapinkoiran haluaisin riistanvärisenä. Ja kun joskus otan kissan, niin se voisi olla sellainen tasaisen harmaa sheba-kissa.

7. Jos lemmikkisi saisi valita kolme tavaraa mitä ottaa mukaan autiolle saarelle, mitkä ne olisi?
Varmaan kong, vetolelu ja narulelu.

8. Flexi - puolesta vai vastaan? Jonkinnäköisten perustelujen kera. 
Puolesta ehdottomasti. Oikein käytettynä se on ihan mainio väline koiran ulkoiluttamiseen. Omistajan pitää vaan olla riittävästi hereillä ja katsoa, minne se koira on menossa. Liinan tai pitkän narun fleksi voittaa vaikka miten päin, koska se ei tartu risuihin tai sotkeudu koiran jalkoihin. Tessuakaan en joka paikassa uskalla pitää irti, mutta fleksi antaa vähän enemmän vapautta liikkumiseen.

9. Millainen on kirjahyllysi lemmikkiaiheisten kirjojen suhteen?
Hyllystä löytyy pari hyvää koirien käyttäytymiseen painottunutta kirjaa ja muutama koirarotukirja. Kaipailisin jotain temppukirjaa ja tokokirjaa vielä lisäksi.

10. Onko lemmikilläsi "tunnuskappaletta", jos on niin mikä? Jos ei, osaatko kuvitella mikä olisi koirallesi sopiva? Nopeatempoinen duuri -kappale, vai kenties jäätävän hidas ja mollissa soitettu. 
Tessulle varmaan sopisi joku Frederikin Äijäenergiaa. Se on omasta mielestään aika miehinen mies ja sen mielestä kaikki nartut palvoo sitä.

11. Mikä yksittäinen sana kuvailee parhaiten koiraasi? Saa perustella tai jättää perustelematta.
Vilperi. Tessu on vähän vallaton hölmöilijä, joka naurattaa ja naruttaa minua ja Henkkaa joka välissä. Se tekee niinkuin itse tykkää ja lällättelee, jos ei esimerkiksi halua jäädä kiinni. Sillä on myös omia pieniä kujeitaan ja tapojaan, joilla se viihdyttää meitä. :)

Kysymykset seuraaville:
1. Millainen olisi unelma asuinpaikkasi?
2. Minkä rotuisen koiran ottaisit, jos voisit valita kaikista, jos aikaa ja tilaa olisi paljon, eikä esimerkiksi kaupungissa asuminen/koulu/työt rajoittaisi? Miksi?
3. Voisitko kuvitella työskenteleväsi koirien/eläinten parissa?
4. Mitä tavoitteita sinulla on seuraaville kahdelle vuodelle?
5. Missä ja minkälaisessa maastossa lenkkeilet mieluiten?
6. Millainen koira olisi/on luonteeltaan täydellinen koira sinulle ja miksi?
7. Mikä lemmikin omistamisessa on parasta?
8. Voisitko kuvitella ottavasi rescue-koiran esim. Espanjasta?
9. Kaunein kuva koirastasi?
10. Millainen varustus koirallasi on yleensä lenkillä? Millainen hihna, panta, valjaat jne.
11. Kuinka paljon aikaa vietät lemmikkisi kanssa päivittäin?

Haastettavat:
Paimenten poluilla
Luonnonlapsi
Herkkupaloja ja vinkuleluja
Roopen treeniblogi
Tahmatassut
Maalaiskoirat
Suomenlapinkoirat Kuura ja Pihka 
enempää en keksinyt, mutta jos joku haluaa vastailla, niin siitä vain. Olisi kiva lukea vastauksia. :)

4 kommenttia:

  1. Jee! Kiitos haasteesta :) Täytyykin laittaa talteen ja vastailla kun löytyy aikaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos minultakin haasteesta ja vierailusta! Teillä on mukavanoloinen blogi ja ihana Tessu :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos haasteesta ja anteeksi että kesti näin kauan :) Lähiaikoina tulee postaus tästä :)

    VastaaPoista