keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Hiihtohommia Lapinvaarassa

Kävin pari päivää taas Oikaraisella, molempina päivinä kävin hiihtämässä Lapinvaarassa. Siellä on kiva hiihtää, kun voi ihan huoletta pitää koiria irti. :) Kovat pakkaset on toistaiseksi ainakin takana päin ja nyt asteet on pyörineet tuossa viiden pinnassa. Lunta sataa kovasti, mutta saa sitä tullakin! Hyvät ulkoilusäät siis tällä hetkellä ja siitä onkin otettu ilo irti. Heti pakkasten jälkeen Tessu olikin kuin lentoon lähdössä, hihnalenkkeily kaduilla ei ihan tuollaista koiraa saa väsymään.

Olen Tessun kanssa treenaillut vähän näyttelyseisotuksia, kun ne näyttelyt on tosiaan vähän alle kuukauden päästä. Paria uutta temppuakin harjoitellaan. Pikkaisen jännittää nuo näyttelyt tuon turjaanin kanssa, kun se on sellainen pörhistelijä muiden urosten keskellä ja nuorten luokkaan on tällä hetkellä ilmoitettu kokonaiset neljä urosta...  :D Ihanaa nähdä siellä Tessun kasvattajaa, sekä veljeä, siskoa ja emää, ja sen puolesta odottelenkin näyttelyä kovasti.

Toin sukset kaupunkiin, niin päästään täälläkin hiihtämään, vaikka maisemat onkin vähän yksitoikkoiset tuolla jäällä. Haluaisin opettaa Tessun vetämään, kun hiihdän, mutta en oikein tiedä miten siitä saisi koirallekin hauskaa hommaa. Tällä hetkellä mennään paikasta riippuen joko niin, että mie hiihtelen ja Tessu on irti tai sitten niin, että Tessu saa olla fleksissä, joka puolestaan on vyössä kiinni. Vetämistä en siltä vaadi, vaan se saa juoksennella ihan omaan tahtiinsa, kunhan mukana pysyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti