tiistai 18. huhtikuuta 2017

Pääsiäismätsäri

Käytiin Tessun kanssa kahdestaan RKK:n järjestämässä pääsiäismätsärissä. Aika vähän oli koiria paikalla, mutta sehän sopi meille, kun tuon käyttäytymisen kanssa on aina vähän niin ja näin, harjoittelua siis. ;) Ihan riittävän ahdas halli oli nytkin.

Toisessa hallissa käytiin ilmoittautumassa, ovella Teps heilutteli häntää hallista tulevalle corgille ja oli niin leppoisan hyväntuulinen. Kun päästiin halliin, niin huomasin, että siellä Tessu vähän pelkäsi. Olisiko se ollut rapiseva pressu jalkojen alla vai se koko tilanne, mutta se jännitti. Ja sitten kun jännitti, niin hermot ei pitäneet ja se räkytys alkoi ihan hetkessä. Onneksi jono oli lyhyt, ettei tarvinnut käytännössä kuin pyörähtää ilmoittautumassa ja päästiin vähän väljempään halliin.

Tessun räkytyksen odotustilanteissa oon saanut pois sillä, että pyydän sitä painamaan pään minun syliin. Silleen se asettuu ja tietää, mitä pitää tehdä eikä pysty myöskään kuikuilemaan ympäristön tapahtumia ja mahdollisesti sitä inhottavasti tuijottavia muita koiria. Edelleen se reagoi helposti räkyttämällä, kun muut koirat alkaa haukkua, mutta kääntää kyllä hyvin nopeasti huomion minuun ja saa siitä tietysti palkinnon. Kun jotain tehdään, niin silloin huomio on kumminkin täysin minussa.

Kehässä Tessu seisoi hienosti ja antoi tapansa mukaan tuomarin tutkia hyvin liikahtamatta yhtään mihinkään. Juostessa sitten se malttoi aina hetken juosta nätisti kunnes rupesi haukkumaan. Kai se on liian hauskaa tai jännää tuo juokseminen. Saatiin kumminkin sininen nauha ja sinisten kehässä sijoitus oli 2. ♥ Hieno pieni poitsu, onhan se minun komistus. ;) Kuvia ei kehästä ole, kun olin tosiaan yksin liikenteessä.

Muuten eletään keskellä rapakautta. Pesuhuone oli tämän aamun lenkin jälkeen aivan ravassa, kun koirasta tippasi sellaista hieman jäätynyttä rapaa, jossa on se kaikki lumeen ja veteen sekoittunut asvalttipöly, pakokaasut ja muut ihanat sotkut. Lyhyet mahakarvat kyllä helpottaa kovasti tätä pesuhommaa. Tessu inhoaa tällä hetkellä lenkkeilyä pyörätiellä, kun ne on täynnä sitä inhottavaa teräväreunaista sepeliä. Ilmeisesti tassuissa tuntuu tosi ikävältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti