sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Kemi KV 18.7.

Käytiin Tessun toisessa näyttelyssä Kemissä. Näyttelypäiväksi sattui todella hyvä ilma ainakin näin ihmisten näkökulmasta, lämmintä ja aurinkoa riitti. Mentiin näyttelypaikalle jo hyvissä ajoin, suunnilleen yhdeksältä, kun lapinkoirien kehä alkoi klo 10. Tessu yritti heti alkuun ruveta haukkumaan, mutta kunnon komennolla jätti sellaiset höpötykset onneksi pois. Muuten Tessu käyttäytyi näyttelypaikalla tosi hyvin, melkein sai olla ylpeä. Ilmeisesti Tessukin alkaa pikku hiljaa oppia käyttäytymään koiriksi. ♥

Tuomarina näyttelyssä oli Tapio Kakko ja tulokseksi Tessulle tuli H. Arvostelu näytti tältä: "Kokonaiskuvaltaan erittäin hyvä. Keskikokoa pienempi. Oikeat uroksen mittasuhteet. Vahva lyhyehkö kuono. Riittävä stoppi. Hieman vaaleat silmät, hyvät pyöreäkärkiset korvat. Riittävästi kulmautunut edestä ja niukasti takaa. Hieman pysty olkavarsi. Ulkokierteiset takaraajat, joissa kinner tahtoo mennä yli. Erinomainen karvanlaatu. Hyvä häntä. Liikkuu sivulta riittävällä askeleella. Edestä korkeasti ja takaa ahtaasti. Miellyttävä vilkas luonne. Takaosa tiputtaa palkintosijaa."

Me ollaan Henkan kanssa mietittykin noita Tessun takaliikkeitä, jotka on todella ahtaat ja aika usein se seisoo myös kintereet yhdessä, mikä ei ole erityisen sievän näköistä. Arvostelu oli ihan Tessun näköinen ja hyvä. :) Vähän vaaleasilmäiselle koiralle tuo kirkas auringonpaiste ei ehkä ole ihan paras mahdollinen sää, kun ne silmät oikein hohtaa sieltä mustan turkin keskeltä. Käytetään Tessua ehdottomasti tulevaisuudessakin näyttelyssä, ainakin elokuun lopussa mennään Rovaniemen ryhmikseen. Sitten ehkä pidetään vähän taukoa ja katsotaan, mihin suuntaan meidän turrikka tuosta vielä kehittyy! Meidän mielestähän se on ihan mahdottoman komea poika pihtikintuista huolimatta. ;)
Hyvä tuomari :)
Tuomarista täytyy sanoa sen verran, että olipas ihan mahtava tuomari. Se arvosteli koirat todella perusteellisesti ja hyvin, sekä kohteli koiria tosi nätisti. Vähän aremmille koirille tuomari syötti nameja, että hampaiden katsominen onnistuisi helpommin ja koiralle jäisi vähän parempi mieli näyttelystä, muutenkin se huomioi erilaiset koirat tosi kivasti. Tykkään myös siitä, että tuomari kertoo ääneen, mikä missäkin koirassa on vialla ja perustelee arvosteluaan yleisöllekin. Kehien seuraamisesta tulee sillä tavalla huomattavasti mielenkiintoisempaa.

Lapinkoirat on vaan ikuisesti sellainen rotu, jonka kehiä mie jaksan seurata näyttelystä toiseen. Olen seurannut lapinkoirakehiä jostain vuodesta 2005 lähtien ja aina ne vain jaksaa kiinnostaa. Lapinkoirissa on niin paljon erilaisia yksilöitä, jokainen koira on ihan omannäköisensä ja ne ihmiset kehän laidalla on aika rentoa porukkaa. Nykyään koiria alkaa jo tunnistaa senkin perusteella, kenen jälkeläisiä ne on. Lapinkoirakehien kuvaaminen se vasta mukavaa puuhaa on, tästäkin näyttelystä kuvia löytyy täältä. Lapinkoirat rotuna kiinnostaa myös edelleen kovasti, ehkä me otetaan vielä joskus Tessulle lapinkoirakaveri, joka voi olla sitten tyttökin. :)
ROP Taikalumon Fabio & VSP Tunturitähden Guosttaheavdni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti