lauantai 29. elokuuta 2015

Onnistumisia ja koirakavereita

Tämä viikko on mennyt oikein mukavasti. Viime viikonloppun oltiin Oikaraisella Tepsun kanssa, tai oikeastaan Tessu oli siellä yksin yhden yön, kun itse olin mökkeilemässä Henkan, Henkan isän, Nellan ja Riinan kanssa. Riinalla oli juoksut, joten Tessua ei mökille voinut ottaa mukaan. Sain pitkästä aikaa kuitenkin kuvia Nellasta ja Riinastakin, ja enpä voi kyllä kieltää, etteikö mökkeilykin olisi ollut mukavaa.
Tessun kanssa meni Oikaraisella ihan hyvin, käytiin uimassa, räpimässä rannalla ja uitin Tessunkin, vaikka se inhoaakin koko touhua. Muutenkin oli ihan mukavaa olla Oikaraisella ilman jatkuvaa autosta stressaamista (meillä ei oikein nämä autohommat suju). Riitulle ei pentuja nyt sitten tullut, mutta katsotaan, jos ensi juoksusta yritettäisiin uudelleen.
Riitu pitää huolen puhtaista korvista. ;)
Oltiin kaupungissa pari päivää kunnes Henkka päätti lähteä taas mökille Tessun kanssa. Tällä kertaa mökilläolokin sujui hyvin, kun Tessua ei vain mökin pihapiirissä päästänyt irti. Mie nautiskelin kaupungissa rauhasta ja hiljaisuudesta ja siivosin koko kämpän perusteellisesti.

Tänään lähdettiin heti aamusta ryhmänäyttelyyn katselemaan Tessun siskoja ja kasvattajaa. Mietittiin vähän kauhulla, että mitähän tästä taas tulee, kun se kuitenkin vaan riekkuu ja räksyttää. Oltiin jo valmistauduttu siihen, että varmaan lähdetään pois ennen kuin kehäkään on loppu, mutta mennään nyt kuitenkin katsomaan.

Majoittauduttiin kehän laidalle rauhalliseen paikkaan siskojen pikatervehdyksen jälkeen. Aluksi Tessu yritti taas aloittaa yhden koiran räksytyskuoronsa, mutta kielsin sitä ja pyysin sitä istumaan alas, kehuin ja rapsuttelin kovasti, kun se oli hiljaa ja rauhassa. Tätä toistettiin jokusen kerran, mutta ennen kuin kaikki 24 lapinkoiraa oli arvosteltu, oli meidän räksyttävä riiviö suorastaan itse zen-koira. :D Se ei edes vilkaissut vieressä murisevaa ja haukkuvaa toista urosta tai pyrkinyt kehässä olevien narttujen luokse koko ajan vikisten - ehei, meidän poika oli suorastaan ihmeen rauhallisesti. Arvatkaa vaan, oltiinko Henkan kanssa onnellisia ja tyytyväisiä karvalapseen. Lapinkoirien arvostelun jälkeen käytiin ottamassa Tessusta ja sen siskoista vielä ryhmäkuva, josta tuli oikein söpö. Ihania palleroisia kaikki.

Käytiin illalla myös Oikaraisella, jossa kävin metsälenkkeilemässä Tessun ja Rellan kanssa. Meidän Herra Hienohelmakin rypi mutalätäkössä ja hauskaa tuntui olevan... Tessuhan siis tavallisesti kiertää vesilätäkötkin, ettei tassut kastu. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti