tiistai 17. syyskuuta 2013

Kymysyshaastetta 11 kysymyksen muodossa

Saatiin haaste Siniltä blogista Voi Jehna! Tällainen haaste on ollut joskus aiemminkin, mutta nyt on taas eri kysymykset. Haastaa en jaksa yhtään ketään, kun en tiedä ketä haastaisin. Vastailla saa samoihin kysymyksiin! 

Eli haasteen säännöt ovat seuraavat:
  • Vastaa haastajan 11 kysymykseen.
  • Keksi 11 uutta kysymystä.
  • Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
  • Kerro bloggaajille, että olet haastanut heidät.

Kysymykset ja vastaukset

1. Mitkä ovat suurimmat heikkoutesi/parhaimmat puolesi koiran omistajana?
Olen aika lyhytpinnainen ja hermostun koirille turhan helposti esim. niiden ollessa väärässä paikassa väärään aikaan tai kun muutenkin stressaa. Sen jälkeen useimmiten harmittaa ihan hirmuisesti ja yritän jatkuvasti tehdä töitä tämän kärsivällisyyden kanssa. Parhaimpia puolia ehkäpä johdonmukaisuus, en juuri luista niistä säännöistä, mitä on. 

2. Millaiset ulkoiset piirteet miellyttävät sinua koirassasi eniten?
Tätä pohdinkin eilen viimeksi, kun muokkailin kuvia koirista. Tykkään Rellan päästä, se on niin nätti ja ilmeikäs. Tykkään myös sen tummista silmistä ja ihanista paksuista korvista. Rakenteeltaan se ei ole mitenkään erityisen hieno, mutta myös sen väri on kiva ja "irtohäntä" persoonallinen. :D 

Jullesta tykkään kokonaan, se on vielä niin mahdottoman söpö ja palleroinen pentu. Rakenteeltaan se on kans tosi nätti ja lupaava, vaikka epäilenkin sen kasvavan melkoisen isoksi pojaksi. :) Jullen korvat on söpöt, kun ne on niin isot ja eikä sen suklaasilmiä voi kyllä vastustaa kukaan. Ihana! ♥

3. Onko sinussa ja koirassasi samanlaisia luonteenpiirteitä? Mitä?
Rella ja mie ollaan hyvin samanlaisia. Me ollaan yhtä laiskoja (ihan oikeasti), yhtä epävarmoja ja kun me jostain innostutaan, niin sitten kans innostutaan. Rella on kylläkin minun lyhytpinnaisuuden rinnalla suorastaan kärsivällisyyden perikuva. Se ei hermostu juuri ikinä mistään eikä varsinkaan Jullelle. Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan minun näköinen koira. Valitettavasti.

Jullebullesta en sano mitään, kun se on niin vauva vielä. :)

4. Millaisia persoonallisia tapoja koirallasi on?
Relppisree kysyy aina luvan, kun se haluaa sohvalle tai sängylle. Se pistää pään sohvan/sängyn reunalle ja katsoo sitten vähän kulmien alta, että eikö sais. Tosin se kyllä hyppää siihen ilman lupaakin etenkin, jos kieltää... Vaikea sanoa, aika peruskoiria ne kai on?5. Miten vietät koiratonta vapaa-aikaa?
... Nyt täytyy kyllä kysyä, että mitäköhän tämä on. En ole aikoihin tehnyt yhtään mitään ilman koiraa. Tietysti leivon, luen kirjaa tai teen käsitöitä, mutta silloinkin koirat pyörii jaloissa, joten ei se ihan koiratonta vapaa-aikaa ole. 
6. Onko sinulla jotain koiramaailman mentoria? Kuka?
Eipä taida olla.

7. Miksi kirjoitat koirablogia?
Minusta on mukava kirjoitella kuulumisia tänne ja samalla on kiva lueskella, millaisia ongelmia sitä olikaan pari vuotta takaperin koirien kanssa. On kiva myös seurailla, miten sitä on muuttunut koiranomistajana ja miten tavoitteet ja harrastukset on muuttuneet. Kirjoittamista harrastin aikanaan muutenkin hyvin paljon erilaisten tarinoiden kirjoittamisen muodossa, joten tämä korvaa nyt hieman sitäkin. Kirjoittaminen muutenkin on minusta mukavaa puuhaa: olen se ihminen, joka tykkää kirjoittaa esseitä, raportteja ja vaikka mitä muistioita myös kouluun. :D

8. Mistä koirarodusta unelmoit ollessasi nuorempi (noin 6-8 -vuotias)?
Maltankoirasta, lhasa apsosta, coton de tulearista ja cavalier kingcharlesinspanielista esimerkiksi. Tykkäsin pienenä hurjasti kaikista pitkäkarvaisista pienistä roduista ja maltankoira oli minun mielestä vaan niiiin kaunis. On kyllä vieläkin, mutta nyt ymmärrän, että olen ihan liian laiska hoitamaan sellaisen turkkia.

9. Koetko olevasi liian jyrkkä mielipiteissäsi koira-asioiden suhteen? Eksytkö helposti väittelemään asioista?
En. Itse otan asiat aika rennosti enkä turhia stressaa koirien koulutuksesta tai ruokintajutuista. Joskus on ehkä vähän vaikea ymmärtää niitä, jotka ottaa kaiken kuolemanvakavasti. Minulla on kuitenki omat ihan hyväksi havaitut jutut ja muut saa tehdä, miten parhaaksi näkee. Myöskään yhtä ainoaa oikeaa tapaa tehdä asiat, ei minun mielestä ole olemassakaan. Jollekin sopii yksi tapa ja toiselle toinen.

10. Mitkä ovat tämän hetkisiä lyhyen tähtäimen tavoitteitasi koirasi kanssa?
Sisäsiistiksi opettaminen. Toivon mukaan hyvin lyhyen tähtäimen tavoite. ;) Jullen kanssa toki kaikenlaista muutakin tavoitetta on. Kuten seisomisen opettaminen, hihnassa kävelyn opettelemista ja kontaktin opettelemista, ihan perus arkielämän juttuja. Rellan kanssa vain oleskellaan. Sen tehtävänä on olla erinomaisen hyvä seurakoira. ;)

11. Millaisessa tilanteessa näet itsesi ja koirasi kolmen vuoden kuluttua?
Asutaan mitä todennäköisimmin edelleen jossain täällä Rovaniemellä kerrostalossa (ehkä jopa samassa asunnossa?), toivottavasti edelleen samalla kokoonpanolla kuin nytkin. Itse opiskelen edelleen ja Henkka on mahdollisesti armeijassa. Enempää koiria ei ole tosiaankaan tarkoitus ottaa piiiitkään aikaan, joten Jullen ja Rellan kanssa touhutaan, mitä touhutaan. Tuskin harrastetaan mitään erityistä, jos en sitten tuon beaglen poikasen kanssa innostu jostain kunnolla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti