sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Taas sattuu ja tapahtuu

Viimeksi kirjoittelin viikko sitten ja täytyy sanoa, että on tuo viikko pitkä aika. Ehtii tapahtua vaikka ja mitä, ja etenkin tämä viikonloppu oli melkoista touhuamista taas kerran! Maanantaina Tessu kävi rokotuksilla. Keskiviikkona sen toinen takatassu jäi hissin oven väliin ja se ontui tassua aika reippaasti pari päivää. Perjantaina otettiin uusi reissu eläinlääkärille ja Tessu joutui nukutettavaksi ekaa kertaa, kun kuvattiin se tassu. Viikonloppu "rentouduttiin" Oikaraisella ja käytiin kalalla ja tehtiin jos vaikka mitä...

Maanantaina Tessu kävi siis rokotuksilla. Käyttäytyi Henkan mukaan ihan mahdottoman reippaasti eikä pelännyt tai arastellut mitään niinku ei Tessu yleensäkään. Henkka sanoi, että sai olla ylpeä noin reippaasta pennusta, eläinlääkärillä oli yhtä aikaa ollut kuulemma myös arka lapinkoira. Napatyrästä eläinlääkäri sanoi, että sen voi leikata seuraavien rokotuksien aikaan eli 4-kuuukautisena. Pellon eläinlääkäri leikkaisi kuulemma aikaisemmin. Hieman houkuttelisi mennä sinne, kun siellä on perinteisesti aika paljon halvemmat hinnatkin...


Keskiviikkona kävi tosiaan se pikku vahinko, jonka seurauksena Tessu ei varannut tassulleen juurikaan painoa. Päätin torstaina varata sille ajan eläinlääkärille, joka halusi kuvauttaa tassun. Perjantai-aamuna käytiin sitten taas eläinlääkärillä ja reppana joutui ensimmäistä kertaa nukutettavaksi. Käyttäytyi kyllä taas erinomaisen reippaasti. Kuvissa ei onneksi näkynyt mitään muuta kuin turvotusta, mutta onpahan nyt ainakin varmaa, että tassu on edelleen ihan terve. Mukaan saatiin kipulääkettä, että ei tarvisi Tessukan ontua. Tämä eläinlääkäri leikkaisi napatyrän vasta 6-kuukautisena ellei se vaivaa sitä ennen ja syynä se, että sitten koira kestää nukutuksen paremmin. Ota nyt siitä sitten selvää.

Vähän vielä sekaisin nukutuksesta
Viikonloppu vietettiin Oikaraisella, kun vanhemmat ja siskot lähti käymään Ylläksellä viikonloppureissun. Oltiin siis koiravahteina hoitamassa Rellaa ja Rippua, kun Riitu pääsi Ylläkselle matkaan. Tessulla oli kiireinen viikonloppu, kun piti ehtiä kiusaamaan Rellaa, Rippua ja kissoja. Rella ja Rippu suhtautuu Tessuun edelleen lähes loputtoman kärsivällisesti (Rella tosin ei halunnut nukkumaan samaan huoneeseen Tessun kanssa), mutta kissat olisivat antaneet tälle riiviölle oikein kunnolla kyytiä. Voisi tuo tosiaan vähän nätimmin niihin kissoihin tutustua.

Käväistiin kalastelemassa ja Tessu pääsi veneilemään ensimmäisiä kertoja. Ensin se vähän kuikuili Rellan kanssa veneen keskipenkiltä ympärilleen, mutta laittoi sitten nukkumaan minun jalkoihin. Veneilykin on nyt sitten kokeiltu juttu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti