maanantai 1. syyskuuta 2014

11-viikkoinen Tessu ja maaseutumessut

Ja hän näyttää tältä. Oikein vakuuttavan näköinen lapinkoiran alku minusta. Nyt kun se osaa jo vähän paremmin seistäkin. Viikon päästä on rokotukset, joten tällä viikolla on ihan pakko syöttää tuolle jo matolääkkeetkin. Pääsi vähän unohtumaan...

Tessun kanssa ollaan harjoiteltu erinäisiä temppuja ja tottelevaisuusjuttuja. Se osaa pelkästä käskystä katsoa silmiin, istua ja tulla luokse, sekä istua odottamassa hetken (valokuvausta harrastavan koira ihan selvästi). Lisäksi käsiavuin se osaa antaa tassua, peruuttaa, seistä, seurata ja istua kauniisti. Tessu tarjoaa hirmu nopeasti kaikenlaista uutta, kun sen kanssa vähän jotain tehdään. Siitä alkaa myös tulla pikku hiljaa ahneempi, nyt se jo yrittää kovasti kerjätä pöydällä odottavaa ruokakuppiaan ja myös kaikkea, mitä ihmiset syö. Ihan tavalliset makupalat kiinnostaa myös ja nakinpalojen eteen vasta voikin tehdä kaikenlaista.

Ilman imutusta seuraaminen levähtää vielä turhan kaukaiseksi touhuksi, mutta kyllä se ainakin kontaktia osaa jo vähän pitää.

Sunnuntaina kävimme Tervolan Maaseudulta käsin -messuilla tutustumassa ihmisvilinään. Porukkaa siellä ainakin riitti, oli muita koiria ja mahdoton määrä rapsuttelijoita ja ihastelijoita. Tessu tykkäsi! Lehmät oli sen mielestä oikein mielenkiintoisia, samoin kaikki muut eläimet. Se katseli niitä hiljaa ja heilutteli vähän häntäänsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti