perjantai 24. lokakuuta 2014

Tyrä kuntoon!

Meidän pikku-pönttis kävi eilen eläinlekurilla leikeltävänä. Siellä laitettiin siis napatyrä kuntoon ja maha kiinni. Nyt sitten pitäisi yrittää viettää rauhallista toipilasaikaa jonkin aikaa... Heh, helpommin sanottu kuin tehty!

Käytettiin Tessu siis kaupungin eläinlääkärillä, missä ollaan käytetty se rokotuksillakin. Siellä on tosi mukavat eläinlääkärit ja eläintenhoitaja, joten sinne menee ihan mielellään. Vietiin Tessu eläinlääkärille puolen päivän aikaan, eläinlääkäri kuunteli sen sydämen ja keuhkot ja pisti sitten piikin reiteen. Kauaa ei mennyt, kun hyväuskoinen ja siihen asti intoa pursunnut Tessukka alkoi nuokkumaan ja simahti lopulta kunnolla. Jätettiin Tessu eläinlääkärin hoiviin ja mentiin itse tunniksi kaupungille pyörähtämään.

Takaisin tullessa meitä odotti erittäin iloinen tokkurainen karvapallero. Kuten koirat aina nukutuksen jälkeen, Tessu oli vähän muissa maailmoissa. Mentiin suorinta tietää kotiin, jossa Tessu laittoikin nukkumaan uudestaan. Ilta meni melkoisen levottomissa merkeissä, kun pönttö ilmeisesti tympäisi Tessua oikein kunnolla. Eihän sen kanssa voinut tehdä yhtään mitään - hädin tuskin edes liikkua, maahanmenosta puhumattakaan!

Tessu herätteli yöllä useamman kerran vinkumalla levottomasti, mutta rauhoittui aina, kun laitoin sen uudestaan makuulle. Lopulta herättiin kuitenkin molemmat aika pirteinä ja aamupissatuksen jälkeen meno olikin hieman toisenlaista kuin eilisiltana... Aamulla se loikkasi sänkyyn, juoksi ympäri kämppää kolistellen pönttöänsä joka paikkaan ja vinkui tylsyyttään. Tuo pönttö päässä ei nimittäin onnistu edes puruluun järsiminen. Odotan kauhulla, kuinka paljon energiaa Tessu saa itseensä kerättyä ensi viikon torstaihin mennessä, jolloin pönttö saadaan ottaa pois päästä. :S

Haavan päälle oli laitettu haavalappu, joka suojaa leikkaushaavaa likaantumiselta. Sen pitäisi antaa olla paikallaan 4-6 päivää, minkä jälkeen sen saa ottaa pois. Vaihdettiin haavalappu tänään uuteen, koska edelliseen oli tihkunut hieman verta tai jotain nestettä. Lisäksi Tessu sai kipulääkettä, jota täytyy antaa yksi tabletti päivässä.

Jännittää vähän, miten tuo lappu saadaan pysymään puhtaana, jos tuo ihana lumi, joka tänään satoi, sulaa pois ja tulee joku kamala rapakeli. Täytyy ilmeisesti myös yrittää jollain konstilla pitää tuo koira rauhallisena ja saada se kävelemään nätisti, ettei haava pääsisi paranemaan kunnolla.

Jotain positiivista on siinä, että Tessu ei ole pissannut sisälle kahteen viikkoon! Nytkin se on osannut pidätellä ja pyytää ulos, kun on hätä. Sisäsiisteys, täältä tullaan! ♥ Jouluna varmaan saadaan laittaa matot aika huoletta lattialle?

2 kommenttia:

  1. Voi eih mikä tötteröpää! :D Toivottavasti paranee haava hyvin eikä tuu mitään ongelmia sen kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän höpönen se on. :D Ainaki nyt tuo haava näyttää hyvältä, toivottavasti kans pysyy, eikä tule mitään. Ainahan sitä jännittää, että miten se paranee, vaikka näin pieni leikkaushaava onkin!

      Poista