lauantai 14. helmikuuta 2015

Eka mätsäri


Käytiin Tessun kanssa ensimmäistä kertaa mätsärissä, joka oli RKK:n järjestämä ystävänpäivän match show. Olin jo valmiiksi sillä asenteella, että sinne mennään todellakin vain harjoittelemaan muiden koirien kanssa olemista eikä odoteta yhtään mitään tuloksia. Maija tuli Rellan ja Riitun kanssa myös mätsäröimään ja Tessu sai ottaa niistä vähän mallia, miten tuollaisissa tapahtumissa toimitaan. Riitu ja Rellakin oli oikein pirteällä tuulella. ;)

Aluksi Tessu haukahteli jatkuvasti, vinkui ja kiskoi joka suuntaan ja olisi halunnut leikkiä joka ainoan koiran kanssa. Namit ei kamalasti kiinnostaneet eikä minuun varsinkaan kannattanut sen mielestä kiinnittää huomiota laisinkaan. Käytiin pyörähtämässä harjoittelun vuoksi tyhjässä kehässä ennen kehien alkua muutaman kerran. Totesin jo siellä, että kontaktia on ainakin melko turha toivoa, pari kertaa se malttoi vilkaista minua.

Kehästä saatiin sininen nauha ja sinistenkin kehästä lennettiin pihalle. Eikä ihme, koska eihän tuo malttanut tehdä oikein mitään muuta kuin hinkua muiden perään. :'D Meillä oli nameina kuivattu kanafileetä eli ei pitäisi namien maittavuudestakaan olla kiinni. Ne on suurta herkkua aina muuten... Koirakaverit on vaan niin paljon hauskempia Tessun mielestä.

Maija osallistui junior handleriin Rellan kanssa ja voitti sen (hyvin niillä menikin ♥) ja Riitu osallistui pieniin aikuisiin. Riitu sai sinisen nauhan eikä sijoittunut, mutta silläkin meni kyllä todella hyvin. Riitu ei mennyt ihan toimintakyvyttömäksi ja paniikkiin tuomarin tutkimisen jälkeen ja liikkuikin tosi nätisti! Vähän toista kuin se vuoden ikäinen Riitu, joka oli kauhusta kankeana, kun joku yritti lähestyäkin sitä. Hyvin meni, nyt on kiva lähteä ensi viikonloppuna Pellon näyttelyyn!

Lisää kuvia mätsäristä löytyy täältä.
Keskusteltiin Tessun kanssa siitä, että minua pitää katsoa edes silloin tällöin.
Todellisuus meidän kehäkäyttäytymisestä. :D
Maija ja Rella JH1, Henriikka ja Iitu-lapinkoira JH2




4 kommenttia:

  1. Haha, voi Tessua :) Komealta se kyllä näyttää ja harjoitus varmasti saa Tessunkin käyttäytymään noissa tilanteissa rauhallisemmin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Se kyllä rauhoittui mätsärin loppua kohden, mutta se kontakti ei parantunut sitten yhtään. Ei sitä vaan kiinnostanut, missä mie tai kukaan muukaan ihminen oli menossa. :'D

      Poista
  2. Onko Tessu ja Riitu molemmat menossa Pellon näytelmiin? Me ollaan 99% todennäköisyydellä Juhan kans katsastamassa ainakin pystykorvat, ehkä nähdään siellä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tessun otan vaan mukaan turistiksi katselemaan, Riitu on ilmoitettukin sinne. :) Lapinkoirat ja pystykorvat olisi tarkoitus käydä katsomassa, joten melko varmasti nähdään siellä!

      Poista