torstai 19. helmikuuta 2015

Tessu 8kk

Ajattelin taas vaihteeksi laittaa kuvia ja tuon Tessun "virallisen" 8kk-kuvankin. Sen verranhan sille tuli ikää täyteen ystävänpäivänä ja täytyy sanoa, että on koira aika mielenkiintoisessa iässä. Muiden koirien läsnäollessa se kuuntelee minua erinomaisen huonosti, mikään nami ei kelpaa erityisen hyvin eikä omat ruuatkaan ei uppoa kovin iloisesti. Vaihdettiin Boschista ruoka Jahti&Vahtiin, jos tuo vaikka saisi energiapitoisemmasta ruuasta vähän enemmän lihaa luitten päälle... Pari viikkoa se söi hyvällä halulla uutta ruokaa, mutta nyt se taas nirsoilee. Raivostuttavaa! Onneksi turkki peittää sen luisevan olemuksen. Muuten joku varmaan ilmoittaisi eläinsuojeluun, että yritän tappaa tuon koiran nälkään. :D Tänään ostin sille jotain nameja, joiden ajattelin kelpaavan hyvin, mutta tuo mokoma sylki ne vain pois... Se siitäkin sitten!

Myös nartut kiinnostaa tuota poikaa aika kovasti eikä totisesti jää tämän kanssa huomaamatta, että kenellä on juoksut tulossa, menossa tai juuri päällä. Vinkuna ja vonkuna on lenkillä (onneksi ei sisällä) nimittäin sitä luokkaa välillä, että hermot meinaa mennä. Sanokaa joku, että tuo asettuu tuosta iän myötä? Koirapuistossa se on myös aina valmiina tappelemaan, jos joku yrittää Tessulle uhitella eikä muuten anna periksi, vaikka onkin tuollainen kakara vielä...

Muutenhan se on aivan loistavan leppoisa ja mukava kaveri, kulkee metsässä kivasti mukana eikä lähde haahuilemaan omille teilleen, Tessu on myös innokas tekemään ja touhuamaan kaikkea silloin, kun muita koiria ei ole paikalla. Se osaa tällä hetkellä seurata jonkinlaisia pätkiä, tulla sivulle käsimerkein avustettuna, pyörähtää itsensä ympäri, seistä, mennä maahan, istua, odottaa paikallaan, antaa molempia tassuja erikseen, istua "kauniisti" ja huiskuttaa tassuilla. Kotona se on oikein kiva kaveri, välillä kerjää rapsutuksia ja kantaa leluja syliin ja yrittää saada leikkimään. 

Että sellainen poika olisi tämä Tessu tällä hetkellä. :)




2 kommenttia:

  1. Tekisi mieli sanoa, että tuo tasoittuu tuosta iän myötä, mutta ei se kyllä niin ole :D Paitsi tietysti jos leikkuu olisi edessä, mutta kyllähän noita uroksia nartut kiinnostaa oli ikä mikä hyvänsä (ainakin oman kokemuksen mukaan). Meilläkin kun Kodan kanssa puistoillaan, niin pitää olla tarkkana minkälaisten koirien kanssa sen sinne vie, koska jos joku vähäänkään uhittelee sille, niin se kyllä pistää rähinän pystyyn. Tulee toimeen siis vain sellaisten koirien kanssa, jotka sille alistuu. Ei kyllä itse haasta tahallaan riitaa, mutta jos puistossa vastaan tulee suunnilleen samanikäisiä uroksia, jotka eivät sille alistu, niin sitten ei yleensä leikit toimi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on oikeasti ihan mahdoton narttujen kanssa. Aivan kertakaikkiaan. :D Urosten kanssa se joskus jopa leikkii eikä vaan nylkytä niitä, mutta narttujen kanssa se on ihan mahdoton. Mutta noh, jos se jotenki asettuis tuosta. :D Mie ainakin toivon kovasti sitä.

      Poista