maanantai 20. helmikuuta 2017

Viikonloppu rentoilua

Olin toiminnantäyteinen viikonloppu tällä kertaa. Perjantaina käytiin Henkan vanhemmilla. Nella oli mukavasti laihtunut ja Riina taas vanhentunut, se kyllä on jo niin mummelikoira. ♥ Leikkelin molemmilta kynnetkin, voi kun omiltakin olisi yhtä helppo leikata kuin Nellalta, mutta se nyt on taas ollut ihan omasta laiskuudesta kiinni... Satulta ja Riitulta on myös tosi helppo napsia kynnet lyhyemmiksi, Rella ja Tessu on sitten sellaisia draamailijoita, että huhhuh.
Lauantaina mentiin sitten yöksi minun vanhempien luo. Käytiin käveleskelemässä Lapinvaarassa tosi upeassa säässä, aurinko paistoi ihan kirkkaansiniseltä taivaalta. Harmillisesti ei ollut kameraa silloin mukana. Otettiin Riitukin mukaan, mutta sille ei jostain syystä lenkkeily maistunut, vaan se hipsi aika alkumatkasta jo autolle takaisin ja hytisi sitten siellä... Riitulla ja Satulla on nyt molemmilla juoksut, oli ihanan helppoa, kun Tessu ei niistä ollut kiinnostunut silti, tytöillä oli vaan keskenään hauskaa. Olisi jäänyt tämäkin reissu tekemättä, jos Tessua ei olisi kastroitu.
Taas vaihteeksi Tessu onnistui syömään jotain sellaista, mikä pisti vatsan sekaisin, joten yöllä joutui pari kertaa käyttämään sitä ulkona. On se raivostuttavaa, kun koiran vatsa on niin herkkä, että kaikki vähänkin oudompi saa sen ihan ripulille. Luulen, että nyt syynä oli Satun viime vuonna mätsäristä voittamat Hill's-nappulat.

Sunnuntaina käytiin aamulenkki Riitun ja Tessun kanssa jäällä ja päivällä vielä 7km hiihtolenkki pelkästään Tessun kanssa. Illalla Tessu oli jo sitä mieltä, että on tässä lenkkeilty ihan tarpeeksi eikä oikein halunnut ulos lähteäkään. Näitä kuvia kun katsoo, niin vasta tajuaa, että on tuo leikkaus ehkä vähän turkkiin vaikuttanut, ihan jäätävä pehko!
Voitin Lemmikin Valinnan arvonnassa Magloc-magneettilukon ja valon koiran hihnaan. On muuten kätevä tuo lukko, kun sen voi vain kliksauttaa kiinni ja avaaminenkin onnistuu myös lapaset kädessä! Ei tarvi renkulaa hakea eikä sormia palelluttaa, kun koiraa päästää irti tai ottaa kiinni. Isohan tuo palikka on, etten nyt ihan pikkukoiralle laittaisi, mutta Tepsulle tuo käy kyllä hyvin. Kerrankin sitä paitsi voitin jotain. ;)

2 kommenttia:

  1. Siis tuo kynsienleikkuu koiralta on kyllä semmoinen juttu mihin oon oppinu panostamaan kantapään kautta. Meillä Kodan kynsien leikkuu on täysi helvetti. Sen sijaan Rukalle kynsienleikkuu on ihan peruskauraa. Rötköttää selällään sylissä ja antaa leikata kaikki kynnet kerralla ilman minkään laista vastustelua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin yritin Tessun kanssa silloin penskana, mutta ei. En onnistunut taaskaan... Harjoittelen sitä koirien pentuaikana selvästi ihan liian harvoin. Nyt tuo kiljuu jo silloin, kun otan kynsisakset esille ja tartun tassuun. Ennen kuin siis sakset edes lähestyy kynttä. :D Jos sitten seuraavan kanssa menisi kerralla hyvin!

      Poista