sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Mätsäilyä

Käytiin Rellan kans mätsärissä ihmettelemässä menoa. Vielä ei päästy osallistumaan, kun varoaika rabiesrokotuksen jälkeen on se 2vkoa ennen kuin saa osallistua. Kyseessä oli siis hallimätsäri, jossa oli paljon koiria, paljon ihmisiä, paljon meteliä ja hyvin ahdasta. Kun mentiin sisälle, Rella meinasi lyödä (itse asiassa löikin) jarrut pohjaan ja oli sitä mieltä, että herranjumala mikä paikka, tänne ei ainakaan olla menossa. Mutta kun se hetken sai ihmetellä sivusta, niin se reipastui kummasti. Edellisestä mätsäristä tuttu 10kk Messi-malamuutti oli Rellan mielestä ihana, joten sen jaloissa piti vähän kiemurrella. Kehän laidalla oli tietenki myös paljon pentuja, joiden kanssa oli ihan mahtavaa painia! Rella tykkäs varsinki 5kk-ikäisestä karhukoiran pennusta, porokoirakin oli kiva. :D

Rella tottelikin hienosti, nyt voin olla varma, että se tosiaankin osaa käskystä istua, mennä maahan ja seistä, samoin se osaa ottaa kontaktia ja tulla luokse käskystä. Sitä ei haitannut, vaikka muut koirat yrittikin haistella ja saada sitä leikkimään samalla. Voidaan siis siirtyä uusien temppujen opettamiseen ja opetella paikallaoloa maassa, istumassa ja seisomassakin.

Tällä hetkellä opetellaan kepin päässä olevan askartelupallon koskettamista, naksuttimen kanssa tietenkin. Se on hyvä apu monen tempun opettamiseen. Esimerkiksi seuraamisessa paikan opettaminen on helppoa, kun opettaa ensin koskemaan palloon. Seuraavana opetan seuraamisen ja sivulletulon. Seuraaminen sujuukin jo jotenkuten, mutta paikka on vielä hyvin hakusessa. Noutaa Rella jo osaakin. Ehkä opetan sitten jonkin ns. "turhan tempun". Tai opetan jo tässä välissä. Näiden tylsien liikkeiden tekeminen on... tylsää. Vaikkakin hyödyllistä, mutta hieman tylsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti