lauantai 20. joulukuuta 2014

Koirapuistoilua

Tänään puolen päivän aikaan Henkka meni mumminsa luokse ja me suunnattiin Tessun kanssa koirapuistoilemaan. Aluksi puistossa ei ollut ketään muita, joten leikitin Tepsua jollain maasta löytyneellä hanskalla. Opeteltiin vähän seuraamista ja paikallaan istumista siinä sivussa. Hyvin alkaa Tessulla tuo seuraaminen jo luonnistumaan, vieläkin se pyrkii välillä liian eteen, mutta kylläpä tuo tuosta edistyy! Paikallaistumiset ja muut paikallaolot olisi kivoja osata jo valokuvauksenkin kannalta. Tuskin Tessusta tokokoiraa tulee, kun ei multa löydy riittävää kunnianhimoa tai intoa pikkutarkkaan työskentelyyn, mutta onhan noita asioita hyvä osata.

Koirapuistoon tuli noin vartin jälkeen leikkikaveriksi 8kk ikäinen australianpaimenkoira uros Diesel. Sen kanssa Tessulla sujui leikit paremmin kuin ikinä yhdenkään muun koiran kanssa, jos sisaruksia ei lasketa. Painit ja takaa-ajoleikkejä tuli sopivassa suhteessa ja molemmat yrittivät alistaa toisiaan sen verran, ettei kumpikaan päässyt niskan päälle. 10 minuuttia ennen meidän lähtöä puistoon tuli myös joku alle vuoden ikäinen laikatyttö, josta molemmat pojat tykkäsivät kovasti. Tessulla alkoi kuitenkin meno jo vähän hyytymään tunnin leikin jälkeen, joten me lähdettiin sitten käveleskelemään kotiin.

Tuli nyt mitattua endomondolla matka tuonne koirapuistoon eikä sinne ole suorinta reittiä sen enempää kuin 2,6 km... Taidetaan käydä jatkossa siellä ihan kokonaan kävellenkin. Olen aina luullut, että tuonne keskustan toiseen laitaan olisi vähän pidempi matka, mutta eipä näköjään. Nyt kun mulla loppui työt, niin on valoisan aikaankin hyvin aikaa käveleskellä tuonne puistoilemaan.

Tämän postauksen myötä taidan toivottaa hyvää joulua ja palailen sitten joulun jälkeen kertomaan, miten meidän joulunvietto sujui!

1 kommentti: