torstai 11. helmikuuta 2016

Kääpiörihmakaloja akvaarioon

Myin viime viikolla kaikki kuparimonniset pois, ne matkasivat Äkäslompoloon asti. Eilen akvaarioon saapui sitten neontetroille ja partamonneille uusia kavereita, herra ja rouva kääpiörihmakala. Haluttiin Henkan kanssa akvaarioon jotain näyttävämpää neontetrojen ja partamonnin lisäksi, ja kääpiörihmakaloihin sitten päädyttiin. :)

Toivotaan, että herra ja rouva tulevat hyvin toimeen eikä niille tule suurempia riitoja. Kääpiörihmakala koiraat voi kuulemma olla melko innokkaita jahtaamaan naaraita, jotka sitten stressaa itsensä hengiltä sen takia. Toistaiseksi elo näyttää kyllä vielä sopuisalta. :) Koiras on tosiaan tuo sininen oransseilla evillä ja naaras sitten tuollainen arkisen värinen vaalea.

Jouduin näiden myötä nyt laittamaan akvaarioon lämmittimenkin, koska lämpötilan pitäisi noille olla sellainen 25-26 astetta, mikä on lämpimämpi kuin huoneenlämpötila. Illalla näytti lämpötilat ihan kelvollisilta, mutta kun aamulla vilkaisin lämpömittaria, niin akvaariossa oli 29 astetta. :'D Piti nykäistä äkkiä kansilasit pois ja antaa akvaarion vähän jäähtyä. Onneksi kalat näytti ihan virkeiltä hieman liian lämpimistä olosuhteista huolimatta. Rihmakaloja tuo lämpötila tuskin olisi haitannut, mutta neontetrat tykkää hiukan viileämmästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti