sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Mätsärimenestystä!

Jee, me sijoituttiin! :) Tessu oli eilisessä mätsärissä isojen aikuisten PUN3. Niin hieno poika!

Lähdettiin vähän luovuttajameiningillä mukaan koko hommaan. Tessu nimittäin ripuloi pe-la välisen yön ja toisekseen se ei siedä muita uroksia ja ääntäkin siitä yleensä lähtee ihan kiitettävästi näissä koiratapahtumissa. Nyt oli kuitenkin hallimätsäri vuorossa, joten odotin kahta kauheampaa menoa ahtaassa hallissa, missä ollaan jatkuvasti nenät vastakkain jonkun kanssa. Toisin kuitenkin kävi. :)

Ekanakin, Tessu oli hallissa itse asiassa tosi nätisti. Se makoili sievästi jaloissa ja jatkuvaa levotonta piippausta lukuun ottamatta se oli pääsääntöisesti ihan hiljaa. Toki jos jotain tapahtui, niin Tessu kyllä koki asiakseen kommentoida tapahtumia haukahtelemalla. Mutta noin muuten se oli nätisti ja pysyi omalla tontillaan eikä yrittänyt haastaa riitaa muiden kanssa.

Kehässä Tessu pussaili ensimmäiseksi tuomaria, mutta antoi sitten tutkia tosi hyvin. Hampaatkin tuomari sai katsoa ihan perusteellisesti joka puolelta ja kopelointikin onnistui ilman minkäänlaisia kiermurteluja. Liikkeessä Tessu haukahteli tyypilliseen tapaansa aina käännöksissä ja tuomarin ohi mennessä. :'D Keräsi vähän kierroksia...

Kehässä joutui odottelemaan aika kauan, koska yhtä aikaa otettiin aina vähintään neljä koiraa, meille sattui viisi urosta yhtä aikaa kehään, kun oltiin viimeisten joukossa. Vähän meinasi olla pientä murrausta ilmassa, mutta Tessu ei ruvennut niihin mukaan ärräämällä, kunhan haukahti kerran-pari. Hyvä harjoitusta kuitenkin ensi viikon näyttelyä varten, kun siellä niitä uroksia on myös ainakin viisi pelkästään nuorten luokassa. Toivotaan, että näyttelyssä käytös olisi vähintään yhtä hyvää!

Kuvista päätellen pitää näyttelyssä kiinnittää vähän enemmän huomiota siihen, että nuo etujalat pysyisi tuolla taaempana, ettei koira seisoisi kuin keinuhevonen. Ja että häntä pysyisi ylhäällä, Tessun kun ei tarvi näyttää yhtään pitkärunkoisemmalta tai lyhytjalkaisemmalta kuin mitä se on. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti