sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Mätsäripuuhia Keminmaassa

 Käytiin mätsärissä Keminmaassa, mätsärin järjesti Merilapin Lappalaiset ja päivään (saamelaisten kansallispäivä) sopivasti mätsärin nimi oli Saamemätsärit. :) Me lähdettiin harjoittelemaan vähän parin viikon päästä olevaa Tornion näyttelyä varten ja ihan mukavasti meni, vaikka ihmeempiä tuloksia ei tullut. Tuomareina isoilla aikuisilla oli ulkomuototuomari Tuula Pratt.

Tessulla oli koko mätsärin taas vauhti päällä ihan silleen sopivasti. :D Aluksi se yritti räkyttää jatkuvasti, mutta kun komensin niin oli se sitten välillä ihan rauhallisestikin. Tessu myös kuunteli aika paljon paremmin nyt kuin viime vuonna. Muiden urosten kanssa se ei tullut edelleenkään juttuun, ihan sama kuin ystävällismielisesti toinen lähestyi, niin Tessu ei sitä sulattanut. Pitää muistaa Torniossakin pysyä sitten muista uroksista hyvän välimatkan päässä, ettei sille jää se rähinä päälle...

Rella taas oli oma höntti itsensä, mutta se säikkyi vaihteeksi tuomaria. En yhtään tajua, miksi se joitakin pelkää ja joitakin taas ei, tätä se väisteli ihan kunnolla eikä suostunut katsomaankaan tuomariin päin. Maijaa vähän harmitti, kun Rellahan on sen ainoa potentiaalinen junior handler-koira... Tessusta ei oikein siihen hommaan sattuneesta syystä ole. ;)

Kehässä Tessu meni ihan kivasti, malttoi seistä ja juoksikin jollain tavalla, antoi katsoa hampaat ja tutkia muutenkin. Tuomariin se rakastui ihan kokonaan ja yritti joka mutkassa syöksyä sen syliin... :'D Tuomari kehui Tessun päätä ja ilmettä kauniiksi, mutta sanoi, että liikkumista pitäisi vielä harjoitella. Niin tosiaan pitäisi, ei ehkä ole oikea tapa liikkua kehässä sellainen syöksy-seis-syöksy-nätisti-loikka-haukahdus -yhdistelmä. Kotonahan se menee oikein nätisti, mutta ehkä tämä tästä vielä. ;)

Saatiin hyvää treeniä oikeaa näyttelyä ajatellen ja päästiin vähän jo näyttelytunnelmaan jäätymällä tuolla hyytävässä viimassa, vaikka asteita oli vain neljä. Varsinaiseen näyttelyyn sitten vaatetta päälle niin paljon, kun vaan ikinä kehtaa. ;) Lapinkoiria on kuulemma ilmoitettu p a l j o n.

3 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hö, painelen mitä sattuu täällä :D Mutta siis muistaakseni torniossa on tuomarina Mari Lackman? Meilläkin kyseinen tuomari tuomaroimassa joitakin näyttelyitä joihin on tarkoitus tänä vuonna mennä. Kerrohan sitten mimmonen tuomari kyseessä ;)

      Poista
    2. Joo, Mari Lackmanhan siellä. :) Varmaan ihan tykätty tuomari, kun on immoitettu niin hirmuinen määrä koiria (69), mutta kirjoittelen kyllä. :D

      Poista