tiistai 2. helmikuuta 2016

Tessun lenkkeilyvermeet

Ajattelin esitellä Tessun lenkkeilyvarusteet, joita onkin melkoinen määrä... Yllä olevia käytetään meillä useimmiten. Rukan pantaan olen kirjoitellut tussilla oman puhelinnumeroni, joten se on Tessulla aika usein kaulassa silloin, kun lähdetään metsälenkeille vapaana juoksentelemaan. Valjaat on ostettu Citymarketista ja ne on siis BestFriendin y-valjaat - oikein hyvät eikä pyöri päälläkään oikeastaan yhtään. Valjaat Tessulla on päällä oikeastaan aina, kun lenkille lähdetään, harvemmin käytetään pantoja.
Tässä sitten tämän hetken yleisimmin käytetyt hihnat ja minun vetovyö. Hihnojakin meillä riittää, mutta eniten tosiaan käytän tuota  pyöreäksi punottua BestFriendin hihnaa, jossa on heijastinta seassa. Manmatin vetohihnan kävin ostamassa eilen, alkoi muuten hiihtäminen sujua ihan toisella tavalla. ;)

Tässä on sitten meidän kaksi fleksiä, Henkan tekemä paracord-hihna, grippihihna, josta saa todella pitävän otteen ja sinivihreä oikein liukasta materiaalia oleva hihna. Fleksiä käytetään silloin tällöin kaupunkilenkeillä, kun annan Tessun haistella vähän enemmän tai sen pitää päästä vähän spurttailemaan. :D Paracord hihna on hyvä tavallaan, mutta se painaa aika paljon, olisi omiaan ehkä vähän isommalle koiralle (Nellalle se kai alunperin on ajateltukin). Grippihihnaa käytän vaihtelevasti tuon pyöreän kanssa, se on ihan hyvä muuten, mutta siinä on aika terävät reunat ja sitä on hankala sitoa mihinkään kiinni. Sinivihreä hihna ostettiin Tessulle pentuhihnojen jälkeen. Pentuhihnat Tepsu tuhosi ihan kokonaan ja kun hihnassa roikkuminen vaan jatkui, niin turrikan järkiintymistä odotellessa ostettiin tuollainen halpa hihna parilla eurolla, ettei niin kovasti harmita, jos se vaikka syödään poikki.
Sitten Tessun loput pannat! Puolikuristava BestFriendin panta, nahkainen puolikuristava, nahkainen solkipanta ja valopanta. Puolikuristava BestFrienin panta on Ripun vanha, varmasti siis ainakin 10v vanha. Käytetään harvemmin, koska se takuttaa karvan aika tehokkaasti kaulasta. Sitten on kirppislöytö puolikuristava nahkapanta, josta varsinkin Henkka tykkää. Se käyttää Tessua pissatuksilla tuolla pannalla, kun on niin kätevä vaan pujottaa panta kaulaan. Myös näyttelyissä on monesti tuo panta, kun se on helppo sitten vaihtaa näyttelyhihnaan. Nahkainen solkipanta on myös Ripun vanha, ite käytän sitä aika usein. Jos siihenkin vielä saisi puhelinnnumeron, niin hyvä olisi. Valopanta taas on pimeään vuodenaikaan hyvä olla kaulassa ja se on tosiaan vaan valon takia. Kuvassa on myös Ripun vanha näyttelyhihna, joka menee myös Tessulle ja noutajatalutin, jota Henkka joskus käyttää. Alunperin muistaakseni Nellan näyttelyhihnaksi hankittu.

Eiköhän näillä luulisi yhden koiran pärjäävän? Himoitsen tosin vähän nahkaisia t-valjaita lenkkeilyyn ja vetovaljaita edelleen. ;D Nahkainen talutushihnakin olisi aika mukava...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti