sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Riitulle lämmikettä neulepaidasta

 Tekaisin Riitulle villapaidan, kun löysin Eurokankaasta kivaa lankaa vielä lisää. :D Olisi sitä kyllä ollu vielä kaapissa Jullen villapaidankin jäljiltä, mutta tulipa ostettua, kun sitä vielä sai. Voin tehdä vielä toisenkin samanlaisen tai neuloa sitten jotain muuta. Lanka on Novitan Kelo-lankaa, johon käy puikot kokoa 8. Ohjeena käytin tätä ehkä maailman helpointa ohjetta Greenperrysin parsonikasvattajan sivuilta. Vanhan ohjeen hukkasin, kun se sivu oli poistunut. Nyt sitten kirjoittelen ohjeet tähänkin, ettei taas seuraavalla kerralla ole ohjeet hukassa.

Ensin siis otetaan mitta koiran kainalosta kainaloon selän yli ja tehdään sillä mitalla selän pituinen suikale selkäkappaleeksi. Sitten jätetään selkäkappaleen silmukat yhdelle puikolle ja tehdään toisilla puikoilla mahakappale, jonka leveys on sama kuin etujalkojen väliin jäävän osuuden. Kun molemmat suikaleet on valmiina, yhdistetään puikoilla olevat silmukat pyöreäksi kaulukseksi ja neulotaan siitä kaulus, jota kavennetaan tarpeen mukaan. Pituudenkin voi tietysti päättää ihan itse, mutta kaulapannalle pitää jäädä tilaa. Lopuksi virkataan saumat yhteen ja jätetään etujaloille reiät selkä- ja mahakappaleiden liitoskohtaan.

Nyt tarkenee Riitu istuskella portailla vahtimassa ympäristöä ilman hytisemistä vähän pidempään ja kylmemmälläkin ilmalla. Mukavuudenhaluinen koira kun on, niin se varmasti arvostaa tätä neuletta. Harmi kun ei ole muita koiria, joille neuloa, Tessulla taitaa turkkia olla omastakin takaa aivan riittävästi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti