maanantai 10. helmikuuta 2014

Mua ei pysäytä mikään

Viime viikolla oli hermot hyvin kireällä erään beaglen poikasen kanssa. Sen kanssa käydään kävelemässä noin 8km päivittäin, lisäksi treenaillaan jonkin verran tokojuttuja, joko lenkkien ohessa tai vielä niiden lisäksi. Sillä on myös pari aktivointilelua, joiden parissa se saa käyttää aivojaan silloin tällöin. Kuitenkin perjantaina koko koira tuntui olevan vain itse levottomuus. Se kulki ympäriinsä, vikisi ja hääräsi koko ajan jotain. Lauantaina sama meno jatkui. Asiaa ei yhtään auta tuon koiran heränneet sukupuolivietit, jonka seurauksena se kulkee lenkillä neliveto päällä ja kuono maata viistäen sinkoillen joka suuntaan, välillä vikisten ja piipittäen juoksunarttujen hajuille. Tuota katsoessa sitä taas miettii, että mikäköhän älynväläys oli ottaa uros...
Sunnuntaina käännettiin taas auton nokka kohti Oikaraista, missä Julle pääsi leikkimään Rellan ja Riitun kanssa ja kuluttamaan tuota ääretöntä energiaansa. Kamalasti sitä energiaa olikin, se riekkui koko päivän aamusta iltaan asti. Kotona se kömpi suoraan sohvan nurkkaan nukkumaan, lopultakin! Tänään aamullakin se heräsi vasta kun mie heräsin, eli puoli kymmeneltä. Koko viime viikon Julle heräsi viimeistään puoli yhdeksältä ja herätti silloin minutkin. Jos nousin jo aiemmin lähteäkseni kahdeksaksi kouluun, sekin tuli jalkoihin pyörimään jo hyvissä ajoin.
Niinpä mie olen koittanut miettiä pääni puhki, että mitä me tehtäisiin, että tuon energiamäärän saisi edes kohtuulliseksi viikollakin. Eihän siitä mitään tule, jos koira sinkoilee seinille, kun viikonloppu lähestyy. Olen nyt miettinyt sellaista vaihtoehtoa, että jos sen kanssa alkaisi hiihtämään? Pääsisi ainakin juoksemaan enemmän. Irti sitä ei nimittäin voi pitää. Olen myös heitellyt sille palloa, jos silläkin saataisiin vähän tuota virtaa kulumaan. Saapa nähdä. Ideoita otetaan vastaan. :D
Rella on nyt toistaiseksi edelleen Oikaraisella. Sai kyllä vanhemmat ja siskot kuulla, että se on lihonut. Relppis on taas samoissa mitoissa kuin ennen leikkausta, vaikka se ei saa tavallista ruokaa ainakaan yhtään liikaa. Ilmeisesti herkkujen määrä on sitten hurja, kun se liikkuu kuitenkin enemmän tuolla. On se elämä kovaa, kun lihoo niin helposti. ;)

2 kommenttia:

  1. Meillä uros beagle on melko samanlainen tapaus, veto päällä lähes koko ajan, varsinkin silloin kun jollain narttu koiralla naapurustossa juoksut. :) Ainut asia mikä rauhoittaa koiran täysin on metsällä käyminen. Tutkan mukaan juoksee 25-40km, jonka jälkeen väsynyttä ja rauhallista koiraa vielä seuraavana päivänäkin. :) Itsellä tulee koirien kanssa käveltyä vapaapäivinä reilu 10km, kun eivät metsällä pääse käymään, mutta ei tunnu riittävältä lenkkimäärältä ollenkaan kahdelle beaglelle.. Vielä pitää päästä takapihalle riehumaan pois enempiä energioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siltähän tuo tuntuu. :D Tällä viikolla on virtaa ollut mukavasti vähemmän, kun ollaan treenailtu, on ollut aktivointileluja ja Julle on päässyt kävelemään päivittäin suurinpiirtein sen 10km. Huhhuh! Kyllä beaglessa virtaa riittää!

      Poista