keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kahden koiran kokeilu

Tämmöset täällä kaupungissa tänään! Ja ollut nyt pari päivää. Ihan oikein arvelin, kun ajattelin, että Tessulle tekisi hyvää olla toinen koira, eikä aina vaan se ainoa koira. Relppis siis on ollut täällä nyt pari päivää ja antanut Tessulle hyviä vaikutteita. ;) Lenkillä Tessu kuuntelee noin miljoona kertaa paremmin, kun sen nakinpalan ja huomion perään on Rellakin. Koirapuistossakin sillä teki välillä mieli tulla katsomaan, mitä mulle kuuluu. Treenatessa into oli ihan suunnaton, kun toisen sitoi tolppaan kiinni siksi aikaa, kun treenasi toisen kanssa.

Ainoa vaan, että Rella ei edelleenkään osaa ottaa mitenkään erityisen rennosti täällä. Puistossa se uskalsi pari kertaa osallistua Tessun ja alle vuoden ikäisen seropitytön leikkeihin, muuten se seurasi tiiviisti minun kannoilla. Lenkillä se kävelee vähän arkaillen eikä todellakaan murahtele tai nostele niskakarvojaan kellekään. Koirat se ohittaa myös kuin unelma, jos vaan sanon sille, että nyt mennään nätisti. Ja sillä on myös taas vähän vatsa sekaisin, vaikka ruoka ei ole muuttunut miksikään, korkeintaan määrä on vähentynyt... Täytynee siis viedä se takaisin maaseudun rauhaan ja opastaa äiti opettelemaan sen kanssa ohittelua ja ihmisten kohtaamista siellä.

Yhdessä koirassa on puolensa, mutta kahden kanssa on tiettyjä asioita, mitkä tekee asioista helpompia. Varsinkin, jos koira ei ole valmiiksi omistajaansa palvovaa tyyppiä. Tessun kohdalla toinen koira on erinomaisen hyvä juttu, totteleminen tuntuu sen mielestä paljon miellyttävämmältä, kun asioista joutuu vähän kilpailemaan eikä aina saa kaikkea huomiota. Myös treenatessa se, että voi tehdä hetken toisen kanssa ja pistää toisen vähäksi aikaa keräilemään lisää intoa sivuun, lisää koiran tekemistahtoa huomattavasti. 

Tällä erää mulla eli meillä on vaan yksi Tessu, joten pitäisi yrittää kehitellä keino, miten me pärjättäisiin keskenään. Toista koiraa meille ei kumminkaan ole ihan heti tulossa ja pentua varsinkaan ei viiden vuoden pentuputken (Rella, Nella, Riitu, Julle ja Tessu) jälkeen tee edes mieli. :'D

Oon ollut nyt vähän laiska kantamaan kameraa mukana ja varmaan vielä laiskemmaksi tulen, koska tämän postauksen kuvat on otettu minun uudella puhelimella. :D
Sunnuntain hiihtoreissulta
Maanantain 7km hiihtoreissulta Jokkavaarasta
Viirinkankaalta tänä aamuna
Sunnuntaina Körkönperällä oli jo pajunkissoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti