lauantai 4. huhtikuuta 2015

Ensimmäinen näyttely


"Musta merkein. Lähellä keskikokoa. Oikeat mittasuhteet. Hieman vielä kevytkalloinen pää ja aavistuksen kapea runko. Saisi täyttyä enemmän. Vahvat raajat. Hyvät kulmaukset. Jo varsin kattava turkki. Tuuhea häntä. Hieman ujo luonne. Pitkä askel." JUK EH/3
Siinä on Tessun arvostelu, tuomarina oli Hannu Talvi. Tuomari oli oikein mukava ja osasi nätisti käsitellä koiraa. Kertoi myös ääneen arvostelun ja sen, mitä koirassa jäi puuttumaan hänen mielestään. Oikein hyvin paikkansapitävä arvostelu Tessullekin muuten, mutta tuota "ujoa luonnetta" ihmettelen kyllä. Tessu kun on minusta lähinnä vähän liianki innokas kaikkien kanssa ja törppöilee, minkä ehtii. :D Se ei paljon kysele, haluaisiko muut tehdä tuttavuutta sen kanssa. Tuomari sijoitti ensimmäisiksi kaksi luokan vanhinta ja kehittyneintä urosta, toisella oli ikää jo 15kk ja toinenkin oli Tessua pari kuukautta vanhempi. Tessuhan on hieman pienehkö uros ainakin vielä ja oli niitä kahta vanhempaa selvästi pentumaisempi. Ikää Tessulla on tällä hetkellä 9,5kk. 

Mentiin näyttelypaikalle jo yhdentoista aikoihin, että Tessu ehtisi vähän rauhoittua ja tottua tilanteeseen. Tällä kertaa Tessu käyttäytyi jo alkujaan huomattavasti paremmin kuin viime näyttelyssä, jossa siitä kiskomisesta ei tullut loppua ollenkaan. Pikkuisen ennen kehään menoa se rauhoittui jo niin paljon, että keskittyi jo minuun ja nameihinkin hyvin. Kehässä se esiintyi oikein mallikelpoisesti ja käyttäytyikin todella hyvin, ravasi nätisti ja seisoi hyvin eikä kiskonut toisten koirien luokse tai yrittänyt kävellä takaperin. :D

Näyttelypaikalla oli tietysti ihania tyttöjä, joiden perään se vinkui (ja ulvoi...) sitten kehän jälkeen, kun räpsin kuvia kaikista muista lapinkoirista. Tytöt on ihan ehdottomasti Tessun heikko kohta, niitä se ei vaan voi vastustaa. :D Ehkä sille aikanaan kasvaa vähän itsehillintää niidenkin suhteen.

Nyt taidetaan pitää pieni näyttelytauko ja antaa tuon meidän vauvan vähän kasvaa, ehkä sitten juhannusnäyttelyyn ilmoitan sen taas ja kesän näyttelyihin myös. :) Sitä ei osaa arvioida omaa koiraansa ja sen kehitystä, kun ei ole vertailukohtaa. Meistä on jo pitkään tuntunut, että se on jo aika iso ja aikuisen oloinen, mutta kyllä se vaan onkin vielä niin pieni ja pentumainen.

Kuvia kaikista muistakin näyttelyyn osallistuneista lapinkoirista löytyy täältä.
"Ujo luonne" :D
Hienosti ravaa :)

"Ai uudestaan tämmöseen paikkaan? Kyllä se mulle käy!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti