perjantai 10. huhtikuuta 2015

Rapakelien pelastus

Sain tarpeekseni siitä, että pesuhuoneen lattialla oli kilo hiekkaa yhden ainokaisen lenkin jälkeen. Polkaisin siis Eurokankaaseen ja kävin ostamassa Tessulle haalarikankaan - imagoon sopiva harmaa maastokuvioinen kangas irtosi hintaan 6,50e. Haalariin tarvitsin lisäksi resoria, kiristysnyörin ja siihen ne lukot, vetoketjun ja palan itseliimautuvaa heijastinta. Vetoketjun purin jostain vanhasta lastenhaalarista, joka oli menossa roskiin. Resoria sattui olemaan Oikaraisella jo muutenkin, samoin nyöri ja lukot löytyivät vanhasta haalarista. Hintaa tälle haalarille ei siis tullut juuri mitään. On se vaan hyvä, että kaikkea ei ole heitetty menemään, vaikka oon joskus kironnut sitä, kun kaikki pitää muka säästää. ;)

Ensin hain netistä sopivia kaavoja ja löysinkin hyvän mallin täältä. Tulostin nuo kaavat A4-paperille ja sitten mittailin koiran ja tein kaavat Tessun mittojen mukaan, mutta ottaen mallia noista tulostetuista kaavoista. Tehtyäni kaavat, tein niiden mukaan testihaalarin vanhasta lakanasta. Se muistutti lähinnä yöpukua, mutta muuttelin sitten niitä kaavoja niin, että sain niistä Tessulle sopivan haalarin. Sitten siirsin lakanakaavat oikealle kankaalle, leikkelin kankaat ja ompelin haalarin. Aikaa tähän meni useampi tunti, mutta oli se vaivan arvoista.
Palaset yhdessä. :) Vetoketju, resorit, kaulus ja heijastimet puuttuu vielä.
Nyt ollaan kolme lenkkiä käy haalarin kanssa ja ai että se on kätevä! Nyt ei tarvi kuin vähän pyyhkiä mahanalusta tuosta aukon kohdalta ja kuivata käpälät. Muuten koira on puhdas ja melko kuiva. Eipä ole hiekkaa lattialla eikä sängyllä, eikä pesuhuone muistuta hiekkalaatikkoa. Lenkilläkin vastaan tulee enemmän tai vähemmän hymyileviä ihmisiä. :D Kummasti muuttui tämä kevät kivemmaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti