sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Kodin Terran match show

Käytiin lauantaina Kodin Terran pihalla olleessa mätsärissä, jonka järjestäjänä oli RKK eli Rovaniemen Käyttökoirat. Maija tuli Rellan kanssa perjantaina meille yöksi ja käytiin aamulla ennen mätsäriä tunnin lenkki. Oli jo aamusta lähtien tosi upea ilma ja sama hieno sää jatkuu vielä tänään sunnuntainakin. Mätsärissä oli siis sen mukaisesti hurjasti porukkaa. Meillä oli mukana vain Rella ja Tessu tällä kertaa. Maija osallistui junior handleriin Rellan kanssa ja molemmat koirat omiin luokkiinsa.

Junior handlerissa oli tuomarina vähän enemmänkin asiaansa perehtynyt tuomari, joka on joskus ollut junnujen tuomarina juhannusnäyttelyssäkin. Tuomari opasti hienosti nuorempia junior handlereita, joista ehkä yhdellä oli jonkinlainen käsitys siitä, mitä junior handlerissa edes haetaan (mahdollisimman rodun mukaista esittämistä ja niin, että esittäjä osaa tuoda koiran parhaat puolet esille jääden itse mahdollisimman huomaamattomaksi). Vanhemmissakin junnuissa oli harvinaisen paljon sellaisia osallistujia, joita en ollut aiemmin junnuilemassa nähnyt. Hyvä, että sattui olemaan tuollainen kannustava ja opastava tuomari. :)

Junior handlerit meni Maijalla ja Rellalla tosi hienosti, voittivat sekä vanhemmat junnut, että nuorempien voittajan. Pitää opetella ennen kesän junnukisoja Rellan kanssa vielä sitä, että sen ympäri kierretään ja sen pitää silti seistä kiltisti paikallaan eikä lähteä pyörimään mukana.

Koirien omat kehät meni myös hyvin. Rella sai sinisen ja tipahti pois, Tessu sai punaisen ja tipahti sitten pois. Tessu antoi tuomarin hienosti tutkia ja kävelikin nätisti. Punaisten kehässä sillä ei enää ollut malttia kuunnella minua, ja kun takana oli vielä ihana jämttityttö ja Rellakin jäi ikävän kauas, niin eihän siitä keskittymisestä tullut enää mitään. Tessu alkoi selvästi väsähtää mätsärin loppua kohti.

Oonkin miettinyt, että pitäisikö hommata koirille metallinen näyttelyhäkki, jonne voisi sitten pistää koirat lepäilemään. Onhan se aika stressaavaa olla monta tuntia siinä narun päässä kaikkien koirien keskellä, etenkin jos on vähän arka, niin kuin Riitu tai äärettömän kiinnostunut kaikista, kuten Tessu. Rella niinkin osaa ottaa rennosti, vaikka olisi narussakin.

Tessusta kuvat jäi vähälle, kun kehät meni päällekäin ja tuossa punaisten kehässä se ei tosiaan enää käyttäytynyt yhtään. Muita kuvia mätsäristä voi katsella täältä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti